Sport

Az UEFA cáfolta, hogy be lehetne vinni a válogatott meccsekre a Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló molinókat

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 17:46

A román sajtó kereste meg az UEFA-t, akik ellentmondtak az MLSZ nagy bejelentésének.

Cáfolta az UEFA, hogy engedélyezte volna a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinók használatát a magyar labdarúgó-válogatott meccsein, sőt, a szervezet szankciókat lengetett be ha ilyen kellékek megjelennének a mérkőzéseken – írja a Transtelex.

Kedden jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy engedélyezték a történelmi Magyarország térképét ábrázoló molinók bevitelét a válogatott mérkőzéseire. Arról is beszámoltak, hogy egyértelmű állásfoglalását kértek a történelmi jelkép kihelyezésének engedélyezése ügyében az európai szövetségtől (UEFA) és a diszkriminációellenes csoportjától (FARE).

„A két szervezet az MLSZ érvelését elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország térkép és az árpádsáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak, ugyanakkor a drapériára helyezett további szimbólumokra és feliratokra, a szurkolói rigmusokra ez nem vonatkozik” – írták a közleményben.

A hírre reagált az FRF, a Román Labdarúgó Szövetség is, akik azt közölték, nem felel meg a valóságnak az MLSZ állítása, miszerint az UEFA nem minősíti fegyelmi vétségnek a történelmi Magyarország térképének használatát a magyar válogatott találkozóin.

Végül a román sportsajtó kereste meg az UEFA-t, akik azt válaszolták, hogy az UEFA semmilyen szinten nem engedélyezte ilyen zászlók vagy molinók használatát, ezeknek a jelenléte fegyelmi következményeket vonhat maga után.

Magyar szurkolók a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Sport#magyar labdarúgó szövetség#mlsz#nagy-magyarország#foci#labdarúgás#UEFA

Címlapról ajánljuk