Sport

„Miért tette ezt?” – elhűlt a nemzetközi sajtó a szívtelen magyar kapuson, aki összetörte egy kisfiú álmát

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 16:14

Bár a történet boldog véget ért, a sajtó Németországtól Ausztrián és az Egyesült Királyságon át Brazíliáig értetlenkedve hozta le, hogyan tette tönkre a profi sportoló a hétéves Varga Énok születésnapját. 

A hétéves Varga Énok születésnapja egyik pillanatról a másikra, ráadásul nyilvánosan vált rémálommá. Az MTK-szurkoló Énok a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában, az MTK Budapest-Diósgyőr mérkőzés második félideje előtt végezhette el a kezdőrúgást. A kisfiú elindult a diósgyőri kapu felé a labdával, ám a kapus, Senkó Zsombor kivédte a rúgást, majd a következőt is, aztán jó messzire elrúgta a labdát. A kisfiút láthatóan rosszul érintette az eset, bátyja ölben vitte le a pályáról, és még a tévéközvetítésben is lehetett hallani a szurkolók méltatlankodását. 

A történet azonban happy enddel végződött. A Diósgyőr tulajdonosa, Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak. Sőt, ahogyan azt a Fókusz bemutatta, az MTK nagyvonalú ajándékkal kedveskedett a fiatal focirajongónak, az első csapatának edzésén vehetett részt. Hogy ez mit jelent egy hétéves szurkolónak, azt itt megnézheti:


A történet nem maradt az ország határai között. A német Mitteldeusche Zeitung Szívtelen: A kapus tönkretette egy hétéves álmát címmel számolt be Énok esetéről. A szintén német Tag24 gyakorlatilag ugyanezt az irányvonalat követte. A Bild négyévesnek írta Énokot, pedig a játékos már hetedik évét tapossa.

Tirolba is eljutott a történet, a Tiroler Tageszeitung azt emelte ki, hogy Énok születésnapjára gól helyett egy briliáns védést kapott. 

Ennél drámaibb címet választott a brit Sun: „Miért tette ezt?” – A szurkolók lehurrogták a focistát megbocsáthatatlan tettéért és a fiatal fiú álmának összetöréséért

A történtekről beszámolt a brazil SBT Sports:


És az argentin Fox Sports is:


Természetesen a közösségi médiában is sokakat véleménynyilvánításra sarkallt a történet. A twitterezőket leginkább az érintette meg, hogy Énok az első igazságtalanság után nem adta fel és újra megpróbálta bevenni a kaput.

Az egyik legfrappánsabb bejegyzést Szaniszló Csaba kommentátor jegyzi:


Nyitókép: RTL Fókusz

#Sport#mtk#diósgyőr#labdarúgás#születésnap

Címlapról ajánljuk