Sport

Érzéketlen focistás sztorinak indult, de jól végződik az MTK-drukker kisfiú és a Diósgyőr kapusának összecsapása

rtl.hurtl.hu

2023. március 14. 16:15

Alaposan elrontották a kisfiú születésnapi ajándékát, de minden jóra fordul.

Születésnapi ajándéknak kapta az MTK-szurkoló Varga Énok, hogy a hétfő esti MTK–Diósgyőr másodosztályú rangadó második félidejének elején elvégezze a kezdőrúgást.

A kisfiú el is indult a diósgyőri kapu felé a labdával, ám a kapus, Senkó Zsombor kivédte a rúgást, majd a következőt is, aztán jó messzire elrúgta a labdát. A kisfiút láthatóan rosszul érintette az eset, bátyja ölben vitte le a pályáról, de a szurkolók körében is hallani a méltatlankodást az M4 felvételén:


A fél ország felhördült a történteken, aminek szerencsére mégis jó vége lett. A Diósgyőr most közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amely szerint a klub tulajdonosa, Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak, 

a történet így pozitívan zárulhat. 

Az esetről Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője, Varga Béla, Énok édesapja és Senkó Zsombor nyilatkozott. „Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek” – nyilatkozta Kuznyecov Szergej. 

A vezetőedző szerint nem tájékoztatták őket előzetesen a születésnapi akcióról, így kellemetlen helyzetbe hozták őket. Varga Béla, Énok édesapja is arról beszélt, hogy „örülnek, hogy pozitívan zárult ez a történet, ők pedig nem neheztelnek a kapusra”. 

Senkó Zsombor, a DVTK kapusa közölte: sajnálja az esetet, de mindent el fog követni, hogy megfelelő módon kárpótolja a kisfiút. 

Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt is, a szüleit is és a csapattársait is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este!

Nyitókép: YouTube / M4

#Sport#diósgyőr#mtk#szurkoló#kisfiú#kezdőrúgás#gól

Címlapról ajánljuk