Sport

Panaszt nyújtottak be a franciák, mert az argentin kapus kicsúfolta Mbappét

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 16:52

Szerintük Emilio Martínez túl meszire ment.

Hivatalos panaszt nyújtott be a Francia Labdarúgó Szövetség, mert az argentin válogatott kapusa szerintük „sokkoló és abnormális” módon gúnyolta ki Kylian Mbappét, a francia csapat játékosát a vb-győzelem ünneplése során.

Emilio Martínez Buenos Airesben egy olyan bábut vitt magával az őket ünneplő fiesztára, amelynek a fejére a francia csatár arcképét rakta. Korábban az öltözőben azt mondta csapattársainak, hogy tartsanak egyperces szünetet a játékos miatt.

„Sokkoló volt számunkra, amit művelt. Ezek a srácok a legjobbjukat adták, hogy a francia csapat sikeres legyen, úgyhogy kötelességünk támogatni őket” – mondta Noel Le Graet, a szövetség vezetője a 24.hu szerint.

Hozzátette:

Írtam az argentin szövetség elnökének az ügyben, mert abnormálisnak tartom az efféle túlkapásokat egy sporteseménnyel kapcsolatban. Martínez túl messzire ment, Mbappé viszont kivételesen viselkedett.

Korábban azt írtuk, Martínezt a torna legjobb kapusának választották. Amikor a díjátadón megkapta az Aranykesztyűt, az ágyékához illesztette, ami később sokaknál kiverte a biztosítékot, nem tartották helyénvalónak a viselkedését.

Nyitókép: Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images

#Sport#panasz#gúny#Kylian Mbappé#argentína#kapus#foci VB#katar#döntő

Címlapról ajánljuk