Sport

Messi kalandjai az RTL-lel egy liftajtónál – mutatjuk az első válogatottságára készülő sztárt 2005-ből

rtl.hurtl.hu

2022. december 19. 6:43

A tegnap óta világbajnok Messi 17 éve játszott Budapesten. Az RTL operatőre „levadászta”.

Éppen csak elmúlt 18 éves, amikor először lett felnőtt válogatott Lionel Messi. Ráadásul Budapesten, 2005. augusztus 17-én, amikor Argentína Magyarország ellen játszott felkészülési mérkőzést. A 2-1-es argentin győzelemmel végződő meccs 64. percében állt be csereként a fiatal, de hatalmas tehetségként, az új Maradonaként számon tartott, akkor már a Barcelonában focizó játékos. Aztán két perc múlva ki is állították, mert lekönyökölte a mezét rángató Vanczák Vilmost. 

Az RTL hajdani operatőre, Trost Ádám személyes élményeit is megosztotta Messivel kapcsolatban.

„Az RTL gyártás kiküldött a Budai várba, a Hiltonba, hogy csináljak, ha tudok, pár snittet, ahogy a játékosok jönnek-mennek. Meg kellett ugyan néznem, hogy kire kell „vadásznom”, mert Messi nevét már addigra ugyan hallottam, de fel nem ismertem volna. Szóval felmentem a várba és a Hilton halljában cirkáltam. Közben felhívtam az olasztanáromat, aki spanyolul is beszélt, és megkérdeztem tőle, hogy kérdezzem meg valakitől, hogy „mit vársz a meccstől”. Que esperas del partido? – mondta.”


És akkor elérkezett a pillanat, amikor az RTL operatőre a liftajtónál az első válogatottságára készülő Messibe botlott:

„Épp a lift előtt jártam, amikor kinyílt a liftajtó és kilépett a pár játékos. Már nyomtam is a gombot. Szerencsére pont a liftajtóban álltam így megragadtak a szük átjáróban. Felismertem Messit és már elé is tettem a mikrofont és elsütöttem azt az egy kérdést. Válaszolt is három-négy kerek mondatot, majd kifordult a kamera elől és elment. Leállítottam a kamerát, leültem a földre és rögtön visszatekertem a kazettát, hogy megnézzem, megvan-e. Megvolt. Éles volt. Volt hangja és még fényben is egész tűrhető lett. A híradóban ‚stábunk az egyetlen, akinek interjút adott Lionel Messi’ felkonffal ment le az anyag” – elevenítette fel a tegnap óta világbajok Messivel kapcsolatos 2005-ös élményeit Trost.

A videóban az a részlet látható, ami bekerült Híradóba több mint 17 évvel ezelőtt.  

Nyitókép: Visionhaus/Getty Images

#Sport#lionel messi#budapest#rtl

Címlapról ajánljuk