Sport

Kijelentkezett katari lakosztályából David Beckham, miután rájöttek, hogy hol lakik

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 20:36

Pedig nem kellett túlságosan vegyülnie a néppel.

Kijelentkezett katari luxuslakosztályából David Beckham, miután a rajongói között elterjedt, hogy az ötcsillagos Mandarin Oriental hotelben szállt meg – írja a Daily Mail.

A brit exfocista csaknem egy hetet töltött a szálló felső szintjén lévő lakosztályban, ami egy éjszakára 20 ezer fontba (csaknem 10 millió forint) kerül. A lakosztálynak saját medencéje, edzőterme és étkezője is van, a brit bulvárlap forrása szerint „szálloda a szállodában”, így David Beckhamnek a többi vendéggel sem kellett vegyülnie. Személyes szakácsa főzött rá, külön bejáraton közlekedett, és elsötétített üvegű limuzinnal vitték a meccsekre.

A lap szerint nem világos, hogy a focista visszautazott-e az Egyesült Királyságba, vagy keresett egy diszkrétebb szálláshelyet Katarban. Az elmúlt hetet viszont nem töltötte teljesen elszigetelten: találkozott például Rio Ferdinanddal, egykori csapattársával a Manchester Unitedből, és egy kiállításra is elment.

A sportolót sok kritika érte amiatt, hogy tíz évre szóló, 150 millió fontos turisztikai, kulturális és sportnagyköveti megállapodást kötött Katarral, ahol hatóságilag üldözik a homoszexualitást, miközben David Beckham LMBTQ-ikonnak számított: például élvonalbeli labdarúgók közül elsőként szerepelt egy melegmagazin címlapján.

Egy brit humorista kilátásba helyezte, hogy ledarál tízezer fontot, ha Beckham nem lép vissza a megállapodástól, de később azt mondta: ez az ígéret olyan baromság volt, mint az exfocista szerződése Katarral, és inkább felajánlotta a pénzt jótékony célra.

Nyitókép: Richard Sellers/Getty Images

#Sport#foci-vb#katar#david beckham#szálloda

Címlapról ajánljuk