Sport

Lothar Matthäus szerint a Japántól kikapott német válogatottat zavarja a háttérzaj

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 9:58

A volt magyar szövetségi kapitány szerint a német focistákat megzavarta a szivárványos karszalag és a sör körüli botrány. 

Lothar Matthäus szerint a katari világbajnokságon a Japántól elszenvedett szerdai 2-1-es vereséggel rajtoló német labdarúgó-válogatottat zavarja a „háttérzaj”, ami miatt a játékosok nem koncentrálnak megfelelően a sportszakmai feladatokra, írja az MTI.

„Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat” – fejtette ki a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember (és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya) a német RTL-nek.

Mint arról beszámoltunk, mégsem veszik fel a szivárványos karszalagot Katarban az európai válogatottak, miután a FIFA kilátásba helyezte, hogy sárga lappal büntetné a karszalagot viselő játékosokat. Katarban a homoszexualitás illegális.

Nyitókép: Orbán Viktor Dzsudzsák Balázs és Lothar Matthäus a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénában, 2014. április 21-én. Fotó: Beliczay László / MTI.

#Sport#lothar matthaus#katar#foci-vb#német válogatott

Címlapról ajánljuk