Sport

Döntetlent játszott Uruguay és Korea

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 15:09

Az uruguayi válogatott gól nélküli döntetlent játszott a dél-koreai csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.

Óriási lendülettel és meglehetősen agresszívan kezdtek a dél-koreaiak, akik jobbak is voltak az első negyedórában riválisuknál. Az uruguayiakat mintha meglepte volna az ellenfél harciassága, hamarosan azonban ritmust váltottak és a félidő derekán átvették az irányítást. Gólszerzési lehetőség mindkét együttes előtt adódott, de a befejezések nem voltak pontosak.

Félóra elteltével a dél-amerikaiak ismét átadták a területet a riválisnak, az ázsiai együttes pedig újfent kezdeményezővé vált, helyzetei is voltak, de gólt nem sikerült szereznie. A lefújás előtti pillanatokban a 160. válogatott meccsén pályára lépő Godín egy szöglet után fejelt remekül, a labda a jobb kapufáról pattant ki.

Fordulás után nem változott jelentős mértékben a játék képe, egyik együttes sem tűnt fáradtnak, így mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes szituációk. A félidő feléhez érve aztán egyre pontatlanabbá váltak a játékosok, megszaporodott az eladott labdák száma, miközben kemény párharcok és óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést. Cserejátékosokkal frissített mindkét szövetségi kapitány, a hajrához közeledve pedig a dél-koreaiak szorultak be. Az utolsó percekben előbb Valverde, majd Szon próbálkozott távoli lövéssel, de az uruguayi futballista a kapufát találta el, a Tottenham Hotspur sztárja pedig méterekkel a kapu mellé bombázott, így maradt a gól nélküli döntetlen – írja az MTI.

Uruguay-Koreai Köztársaság 0-0
al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 41 663 néző, v.: Clément Turpin (francia)
sárga lap: Cáceres (57.), illetve Cso Kue Szung (88.)

Nyitókép: James Williamson - AMA/Getty Images

 

#Sport#koreai köztársaság#uruguay#foci-vb#foci VB#futball#válogatott#döntetlen#meccs

Címlapról ajánljuk