Sport

Gól nélkül ért véget a lengyel-mexikói meccs a vb-n

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 18:33

Ez már a második gól nélküli döntetlen kedden.

A lengyel és a mexikói válogatott gól nélküli döntetlent játszott egymással kedden a katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második mérkőzésén, Dohában, írja az MTI.

A találkozó második félidejében az FC Barcelona lengyel sztárja, Robert Lewandowski büntetőt hibázott, így továbbra sincs gólja világbajnokságról.

A mexikóiaknál ott volt a kezdőcsapatban a kapus Guillermo Ochoa, aki az argentin Lionel Messihez, a német Lothar Matthäushoz, az olasz Gianluigi Buffonhoz, valamint honfitársaihoz, Antonio Carbajalhoz és Rafael Márquezhez hasonlóan ötödik vb-jén szerepel.

A mérkőzés első közel fél órája szinte teljesen eseménytelen mezőnyjátékot hozott, egyik válogatott sem talált fogást a másikon. Az első játékrész egyetlen nagy helyzete a mexikóiak előtt adódott 28. percben, de Alexis Vega közelről a kapu mellé fejelt.

A fordulás után óriási lehetőséghez jutottak a lengyelek: az 56. percben Hector Moreno lépett be a tizenhatoson belül Lewandowski elé, a játékvezető pedig – miután videón visszanézte az esetet – büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett a bal alsó sarok irányába lőtte, de Ochoa bravúrral védett. Ettől új erőre kapott Mexikó, amely kitartóan rohamozott a vezető gól megszerzése érdekében, de erőfeszítései nem vezettek sikerre. Az utolsó húsz percre pedig mindkét szövetségi kapitány cserékkel próbált frissíteni együttesén, de újabb gólhelyzet már nem alakult ki, így mindkét válogatott egy ponttal gazdagodott.

#Sport#katar#vb#foci#lengyelország#mexikó#gól#döntetlen

Címlapról ajánljuk