Sport

Dánia nem tudott gólt lőni Tunéziának

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 15:34

Megszületett az első gól nélküli döntetlen a vb-n.

Megszületett az első gól nélküli döntetlen a katari labdarúgó-világbajnokságon: kedd délután a D csoport nyitómérkőzésén Dánia és Tunézia nem bírt egymással az MTI szerint.

Az első félidőben az Európa-ligában nyolcaddöntős Ferencváros középpályásával, az OTP Bank Ligát egyedüliként képviselő Aissa Laidounival felálló tunéziaiak álltak közelebb a gólhoz, de Isszam Dzsebalinak előbb csak lesről sikerült a kapuba találnia, majd Kasper Schmeichel óriási bravúrral hárította ziccerét nem sokkal a szünet előtt.

A fordulást követően a dánoknak is szereztek egy lesgólt, majd Eriksen lövését hárította bravúrral a tunéziai kapus. Rögtön ezt követően a szöglet után talán a vb legnagyobb helyzete maradt ki, Cornelius centikről fejelt a kapufára.

A hajrában Tunézia foggal-körömmel őrizte a döntetlent, az utolsó pillanatokban pedig megúszott egy elsőre kényesnek tűnő szituációt, ugyanis a játékvezető a videobíró ajánlásra ellenére nem ítélt 11-est egy kezezésnél, mivel ő támadó szabálytalanságot látott a büntetőterületen belül.

 

Nyitókép: MTI / AP / Petr David Josek

#Sport#katar#vb#dánia#tunézia#döntetlen#gól#foci-vb

Címlapról ajánljuk