Sport

Kamuszurkolókat fizethetnek, hogy megmutassák, mennyire jó a hangulat Katarban

rtl.hurtl.hu

2022. november 20. 11:28

A szervezőbizottság szerint ezek alaptalan vádak, hiába szurkolnak lelkesen indiaiak az angol vagy éppen az argentin válogatottnak. 

Több videó is megjelent a közösségi médiában arról, hogy indiaiak szurkolnak az angol válogatottnak Dohában, a ma kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság helyszínén. 

A Guardian legalább hat olyan emberrel beszélt például, akik az indiai Keralából származtak, mindannyian alapos ismeretekkel rendelkeztek az angol válogatottról, ugyanakkor tagadták, hogy pénzt kaptak volna a lelkes szurkolásukért. Más indiaiak Argentína és Brazília csapatát éltetik. 


A szervezők szerint hamisak a vádak, szerintük mindössze annyi történt, hogy a világ rengeteg országából érkeztek futballszerető emberek, akik 

a közelmúltban hozzájárultak a helyi hangulat megteremtéséhez, és szurkolói sétákat és felvonulásokat szerveztek szerte az országban.

Az egyik Keralából érkező szurkoló azt mondta, egyikük sem kap fizetést. 

„Kemény Anglia-szurkolók vagyunk. A kedvenc játékosom Beckham volt, de most Saka. Ha valaki felajánlaná, hogy fizet nekünk, hogy támogassuk Angliát, visszautasítanánk” – közölte.

Nyitókép: Haszan Ammar/MTI/AP

#Sport#foci#katar#foci-vb#szurkolók

Címlapról ajánljuk