Sport

Oroszország foci EB-t rendezne, bár minden versenytől eltiltották

rtl.hurtl.hu

2022. március 23. 16:31

Az Ukrajna elleni háború miatt az orosz válogatottat és klubcsapatokat kizárták az összes nemzetközi tornáról, de ez nem riasztja el őket a pályázattól.

Oroszország az Ukrajna elleni invázió miatt bevezetett eltiltások ellenére versenybe száll a 2028-as Európa-bajnokság rendezési jogáért az Egyesült Királysággal és Írországgal szemben – írta a Guardian.

Az orosz klubokat és válogatottakat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is felfüggesztette a két szövetség tornáin való szerepléstől, bár az orosz labdarúgó szövetség fellebbezéséről még nem döntöttek. 

Azt azonban nem tiltották meg Oroszország számára, hogy szándéknyilatkozatot nyújtson be az UEFA végrehajtó bizottságának a 2028-as és a 2032-es Európa-bajnokság megrendezéséről.

Az orosz szövetség a honlapján pedig úgy fogalmaott, hogy a bizottság támogatásáról biztosította a szándéknyilatkozatukat. Az UEFA egyelőre nem reagált, valószínűleg megvárják a nyilatkozatok leadási határidejét.

Szerdán az Egyesült Királyság és Írország is benyújtotta a 2028-as Európa-bajnokság közös megrendezésére vonatkozó pályázatát. Emellett Törökország is jelezte, szívesen rendezne kontinensviadalt.

Nyitókép: A 2020/2021-es labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének otthont adó szentpétervári Gazprom Aréna 2021. szeptember 22-én. – Fotó: MTI / EPA

#Sport#orosz-ukrán háború#oroszország#futball#fifa#UEFA#európa-bajnokság#ukrajna

Címlapról ajánljuk