Sport

Az összes európai és világtornáról kizárták az orosz futballválogatottat és minden orosz klubcsapatot

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 18:19

Bukta a katari világbajnokságot Oroszország.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) minden orosz klubot és válogatottat felfüggesztett az összes bajnokságból – számolt be a hírről a Guardian.

Ez azt jelenti, hogy az orosz válogatott nem vehet részt az idei, Katarban rendezett futball-világbajnokság tavasszal induló selejtezőin sem, továbbá az orosz klubcsapatok nem indulhatnak például a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és az Európa Konferencia Ligában sem.

„A labdarúgás itt teljes egységben és teljes szolidaritásban van az Ukrajnában érintett emberekkel“ – fogalmazott az UEFA közleménye. A két szövetség elnöke egyben reményének adott hangot, hogy az ukrajnai helyzet jelentősen és gyorsan javulni fog.

Nyitókép: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök a labdarúgó-világbajnokságok győztesének járó trófeával a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitóünnepségének és nyitómérkőzésének, valamint döntőjének otthont adó moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2017. szeptember 9-én. – Fotó: MTI / EPA

#Sport#fifa#UEFA#futball#világbajnokság#kizárás

Címlapról ajánljuk