Sport

Djokovic: Nem vagyok oltásellenes, de feláldoznám a trófeáimat, hogy ne oltsanak be

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 15. 8:05

Egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az  „egyéni választás joga” mellett áll ki, és „annyira összhangban akar lenni a testével, amennyire csak lehet”.

Nem akarja Novak Djokovic, hogy összemossák a nevét az oltásellenes mozgalmakkal. A teniszsztár nem rég azzal került be a hírekbe, hogy oltatlanul akart belépni Ausztráliába az Australian Openre. Végül kiutasították az országból.

A sportoló most exkluzív interjút adott a BBC-nek. A hússzoros Grand Slam-győztes arról beszélt, hogy nem oltásellenes, de szívesen feláldozza jövőbeli trófeáit azért, hogy ne kelljen beoltatnia magát. A French Openről is szívesen kimaradna. Ezen verseny szervezői már jelezték is, hogy oltatlan sportolókat nem látnak szívesen.

Soha nem voltam a vakcinák ellen, de mindig is támogattam az egyéni választás jogát azzal kapcsolatban, hogy mit teszel a testedbe

– mondta a szerb teniszező, akinek az elvei fontosabbak bármilyen győzelemnél, és „annyira összhangban akar lenni a testével, amennyire csak lehet”.

Arról is beszélt: a jövőben nyitottá válhat arra, hogy beoltassa magát, hiszen „mindannyian közösen próbálunk rájönni, mi a legjobb létező megoldás a covid legyőzésére”.

Korábban az RTL Híradónak Szlávik János infektológus beszélt arról, hogy az oltás a legjobb létező megoldás a covid legyőzésére.

Nyitókép: MTI / AP / Darko Vojinovic

 

#Sport#novak djokovic#covid#oltás#interjú#oltásellenes#australian open#tenisz

Címlapról ajánljuk