Sport

Francia kormány: Djokovic ne is gondoljon arra, hogy oltatlanul az országba lép

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 17. 12:21

A francia sportminisztérium elébe ment a hercehurcának, és megüzente: kötelező az oltás a sportrendezvények résztvevőinek, még a profi sportolóknak is.

Nem tesznek kivételt oltatlanokkal, közölte a francia sportminisztérium. Így Djokovic sem vehet részt a májusi French Openen, hacsak be nem oltatja magát, írja az ESPN.

A szabály egyszerű. A vakcinakövetelményt be fogjuk tartatni, amint életbe lép a törvény (…) Ez mindenkire vonatkozni fog, legyen néző vagy professzionális sportoló – üzente a minisztérium.

A francia parlament vasárnap fogadott el egy törvényt, amelynek értelmében a nyilvános helyeket csak három oltással lehet látogatni. Ez vonatkozik a vonatok, mozik és kávézók mellett a sporteseményekre is. Az sem mentség, ha valaki nemrég esett át a covid-on.

Novak Djokovicot nemrég azért toloncolták ki Ausztráliából, mert oltatlansága miatt közegészségügyi kockázatnak minősítették ottlétét. A sportolónak így ki kellett hagynia az Australian Opent. A French Open lehet a második torna, amiről kiderül: nem látják szívesen az oltatlan szerb teniszcsillagot.

Djokovic azt remélte, hogy kivételt tesz vele az ausztrál határrendészet, hiszen decemberben átesett a covid-on. Egy ideig úgy tűnt, hogy a sportoló mégis beutazhat az országba, végül egy ausztrál miniszter személyesen vonta meg tőle a vízumot.

Nyitókép: MTI / AP / Darko Bandic

#Sport#novak djokovic#franciaország#oltás#beutazás#covid

Címlapról ajánljuk