Külföld

Djokovic még a maszkot sem viselte rendesen a hazafelé tartó repülőn

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 13:27

A közismerten oltásellenes teniszcsillag maszkviselése minden volt, csak nem szabályos.

Több száz ünneplő szurkoló várta a belgrádi reptérnél a hazaérkező Novak Djokovic teniszezőt, pedig nem is játszott az Australian Open teniszbajnokságon, miután a hatóságok majdnem kéthetes huzavona után végül kiutasították az országból a világranglista vezetőjét.

Melbourne-ből Dubajba tartó gépét az egyik népszerű járatkövető oldalon ötezernél is többen követték. A FlyDubai Dubaj-Belgrád járatán felvétel is készült a teniszsztárról, amelyen az látszik, hogy bár visel maszkot, az nem takarja el az orrát, sőt a száját sem igazán. Kiszálláskor viszont mát szabályosan hordta a maszkot. 

A repülőtéren végig két civil ruhás férfi kísérte, többen megállították, hogy közös fotót készítsenek vele, majd a reptér előtt több száz fős ünneplő tömeg fogadta, szerb zászlókkal.

Djokovic vasárnap hagyta el Melbourne-t, pár órával azután, hogy a bíróság elutasította a kitoloncolási végzés ellen benyújtott fellebbezését. Három szövetségi bíró ugyanis egyhangúlag helybenhagyta Alex Hawke bevándorlási miniszter pénteki döntését, amely közérdekből törölte a 34 éves szerb játékos vízumát. 

A döntést Aleksandar Vucic szerb elnök sem hagyta szó nélkül. Újságíróknak arról beszélt, hogy nemrég beszélt Djokoviccal, akit próbált bátorítani, ezért mondta neki, hogy már alig várja, hogy hazatérjen Szerbiába oda, ahol mindig szívesen látják.

Nyitókép: AP Hírügynökség videója

#Külföld#novak djokovic#szerb#teniszező#ausztrália#melbourne#covid#oltás#vakcina

Címlapról ajánljuk