Sport

Novak Djokovic elhagyta Ausztráliát, a szerb elnök kiakadt

rtl.hurtl.hu

2022. január 16. 12:56

Alig pár órával azután, hogy elbukta a vízuma ügyében benyújtott fellebbezését.

Felszállt a Melbourne-i reptérről az a gép, amelyikkel Novak Djokovic elhagyta Ausztráliát. Mindez pár órával azután történt, hogy a bíróság elutasította a világelső teniszcsillagnak a kitoloncolási végzés ellen benyújtott fellebbezését. Három szövetségi bíró ugyanis egyhangúlag helybenhagyta Alex Hawke bevándorlási miniszter pénteki döntését, amely közérdekből törölte a 34 éves szerb játékos vízumát. A tárcavezető egy Twitter bejegyzésben meg is erősítette, hogy Djokovic elhagyta Ausztráliát.

A döntést Aleksandar Vucic szerb elnök sem hagyta szó nélkül. Újságíróknak arról beszélt, hogy nemrég beszélt Djokoviccal, akit próbált bátorítani, ezért mondta neki, hogy már alig várja, hogy hazatérjen Szerbiába oda, ahol mindig szívesen látják.

Azok, akik azt hiszik, hogy valamilyen elveket érvényesítettek, csak azt mutatták meg, hogy valójában nincsenek elveik. A legjobb teniszezőt 10-11 napon keresztül zaklatják, hogy aztán a 11. napon meghozzák azt a döntést, amiről már az elején tudták, hogy meg fogják hozni

– mondta Vucic, aki szerint a szerb teniszcsillag mindent megtett, amit megköveteltek tőle.

Aztán jött a soha nem látott méretű zaklatás és megfélemlítés. Ez egy ember és egy ország elleni boszorkányüldözés volt, ahol Novak Djokovic példáján keresztül mutatták meg, hogyan működik a világrend

– tette hozzá csalódottan a szerb elnök.

Vucic szerint az ausztrálok csak azt hiszik, hogy megalázták Djokovicot, de elmondása szerint valójában magukat alázták meg.

Djokovic távozásával végleg eldőlt, hogy a szerb nem indul a hétfőn kezdődő Australian Openen. Helyére, szerencsés vesztesként a világranglista 150. helyezettje, az olasz Salvatore Caruso került fel a főtáblára, ő a világklasszis honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal kezd majd.

#Sport#novak djokovic#australian open#tenisz#ausztrália#aleksandar vucic

Címlapról ajánljuk