Sport

A Nemzetközi Tenisz Szövetség elárulta, honnan szerzett tudomást a hamis teszteredményekről

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 7. 16:03

Állításuk szerint elolvastak erről egy magyar cikket, így tudták meg.

A magyar sajtóból értesült a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) arról, hogy hamis PCR-leleteket állított ki a Magyar Tenisz Szövetség keretorvosa, és erről a szövetség több tagja is tudhatott. Az ITF-et azután kerestük meg, hogy egy hétfői nyilatkozatukban az MTSZ azt írta:

Az MTSZ azt gyanítja, hogy vélhetően valakik közreműködtek abban, hogy a Magyarországon megjelent hírekről, információkról, azokat gondosan átválogatva, pár órával a pénteki elnökségi határozatok megjelenését követően az ITF tudomást szerezzen.

Erről megkérdeztük az ITF-et is, azt írták: 

Meglepődve értesültünk a PCR-ügyről Kálnoki Kis Attila cikkéből, ami a 24.hu-n jelent meg február 3-án (csütörtökön). Ezen cikk hatására az ITF levélben kért tisztázást a Magyar Tenisz Szövetségtől február 4-én (pénteken).

Ez alapján úgy tűnik, hogy az ITF-nél már a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi határozatainak pénteki megjelenése előtt tudtak az ügyről, igaz, azt nem derült ki, hogy honnan értesültek a 24.hu cikkéről. 

Az üggyel több cikkben is foglalkoztunk, és a Fókusz is készített anyagot róla. Legutóbb azt írtuk meg, mennyiért vett az MTSZ PCR-teszteket a SOTE-től.

Nyitókép: Köves Gábor szövetségi kapitány, Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Nagy Péter és Marozsán Fábián, a magyar csapat tagjai a Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtező mérkőzéseinek sorsolásán Debrecenben 2020. március 5-én. MTI / Czeglédi Zsolt

#Sport#mtsz#tenisz#szövetség#pcr-teszt#csalás#lelet

Címlapról ajánljuk