Sport

Fordult a kocka: Djokovic elvileg részt vehet oltatlanul is a Roland Garroson

rtl.hurtl.hu

2022. január 24. 20:55

Az új francia törvények értelmében indulhatna a nyílt tenisz bajnokságon.

Bár a francia sportminisztérium sietve közölte Novak Djokovic szerb teniszező Ausztráliából való kiutasítása után, hogy koronavírus elleni oltás nélkül az Australian Open után a franciaországi Roland Garroson se vehet részt, úgy tűnik, most fordult a kocka.

Az AP szerint ugyanis a francia kormány által elfogadott legújabb járványügyi szabályok értelmében Djokovics akkor is részt vehet a májusban kezdődő salakpályás Grand Slam-tornán, ha addig nem oltják be.

Mint ismert, a szerb teniszező azért nem vehetett részt az ausztrál versenyen, mert nem oltatta be magát Ausztráliába érkezése előtt, pedig ez mindenki számára kötelező, aki az országba lép.

A Franciaországban hétfőn életbe lépett törvény értelmében bárki, aki bizonyítani tudja, hogy az előző hat hónapban pozitív volt a tesztje, mentesül az oltási igazolvány felmutatása alól.

Mivel Djokovicnak korábbi elmondása, illetve papírjai szerint tavaly december közepén pozitív volt a covid-tesztje, így a májusi tornán akár részt is vehetne oltatlanul.

A Roland Garros szervezői korábban azt nyilatkozták, hogy túl korai lenne még nyilatkozni Djokovic részvételét illetően, mivel a koronavírus okozta korlátozások a járványhelyzettől függően májusig még tovább változhatnak.

Nyitókép: Novak Djokovic – Fotó: MTI / EPA / ANSA

#Sport#novak djokovic#oltás#roland garros#tenisz

Címlapról ajánljuk