Sport

Novak Djokovic közleményben reagált kiutasítására

rtl.hurtl.hu

2022. január 16. 7:57

Együttműködik a hatóságokkal, de nagyon csalódott.

„Rendkívül csalódott vagyok a bíróság döntése miatt, amely elutasította a vízum megvonásáról szóló határozat felülvizsgálatára irányuló kérelmemet, ami azt jelenti, hogy nem maradhatok Ausztráliában és nem vehetek részt az Australian Openen" – áll Novak Djokovic vasárnapi közleményében, amelyet a BBC teljes terjedelmében közölt. Ahogyan korábban megírtuk, a világelső szerb teniszező fellebbezést nyújtott be, miután az ausztrál kormány másodszor is megvonta tőle a beutazási engedélyt. Keresetét azonban elutasították.

Djokovic arról ír közleményében, hogy pihen és gyógyul, mielőtt a közölteken túl bármilyen megjegyzést tenne a döntésre. Arra is kitért, hogy tiszteletben tartja a bíróság döntését és együttműködik az illetékes hatóságokkal távozásával kapcsolatban.

Kényelmetlenül érzem magam, mivel az elmúlt hetek középpontjában én álltam. Remélem, hogy most mindannyian arra a játékra és versenyre koncentrálhatunk, amelyet szeretek

– fogalmazott, hozzátéve: mit jót kíván a bajnokság játékosainak, nézőinek, önkénteseinek. Köszönetet mondott családjának, barátainak, szurkolóinak és szerb honfitársainak. 

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, Djokovic másfél hete érkezett Melbourne-be, hogy részt vegyen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de megérkezése után a határőrség őrizetbe vette, és elvették vízumát, mert nem volt koronavíruselleni oltása, és a szabályoknak megfelelő orvosi mentessége az oltás alól. Ügyvédjei fellebbeztek, és egy bíróság eljárásügyi okokra hivatkozva visszaadta neki beutazási engedélyt.

Nyitókép: Diego Fedele / AAP / MTI

#Sport#novak djokovic#kiutasítás#koronavírus#ausztrália

Címlapról ajánljuk