Sport

Videón üzent a kínai teniszcsillag: félreértették őt, nem állította, hogy bárki megerőszakolta volna

rtl.hurtl.hu

2021. december 19. 18:28

Korábban egy e-mailben visszavonta a vádjait, de már akkor is sokan kétségbe vonták, hogy szabadon döntött-e. 

„Soha senkit nem vádoltam meg szexuális zaklatással, a múlt hónap elején közzétett bejegyzésemet félreértették” – idézte vasárnap Peng Suaj kínai teniszezőt a Reuters. Ez volt az első alkalom, hogy a sportoló kamera előtt beszélt az ügyről. 

Peng Suaj november elején szexuális erőszakkal vádolta meg Kína volt miniszterelnök-helyettesét, de ezután nagyjából három hétig eltűnt a nyilvánosság elől.

„Rendkívül fontos, hogy hangsúlyozzam, soha nem mondtam vagy írtam, hogy bárki is szexuálisan bántalmazott volna” – fogalmazott a sportoló egy szingapúri orgánum által közzétett videóban, amelyet a shanghaji sífutó-versenyen rögzítettek. 

Azt mondta, az a poszt, amelyet a Weibon (egy Twitter-szerű kínai közösségi oldalon) tett közzé, és igen gyorsan eltávolítottak, valójában „magánügy” volt. Szerinte az emberek félreértették a posztját, ám azt nem részletezte, hogy ezt pontosan hogyan érti. 

A hónap elején a Női Tenisz Szövetség (WTA) bejelentette, hogy azonnal felfüggeszti a Kínában zajló versenyeket a Penggel való bánásmód és a többi játékos biztonsága miatti aggodalmak miatt. Kína ezt a sport és a politika összemosásának tartotta. 

Az angol nyelvű kínai állami televízió novemberben bemutatott egy e-mailt, amelyben a teniszezőnő visszavonta korábbi vádjait és közölte, jól van. Sokan azonban kétségbe vonták, hogy szabadon döntött-e.

Az RTL Híradó akkori tudósítása itt található.

Nyitókép: Mike Segar/Reuters

#Sport#peng suaj#tenisz#kína#erőszak#Külföld

Címlapról ajánljuk