Sorozat Klub

Idén is tarolt az RTL Magyarország a Televíziós Újságírók Díján

rtl.hurtl.hu

2022. március 24. 9:45

Kilencedik alkalommal osztották ki Televíziós Újságírók Díját. Az RTL Magyarország a meghirdetett tizenhárom kategóriában összesen 19 jelölést kapott és ebből hatot díjra váltott, ezzel a gála abszolút győztese lett.  A szakmai zsűri ítélete alapján a Legjobb színésznő kategóriát Molnár Piroska nyerte a Keresztanyu című sorozat címszerepének megformálásért. A Nemzet Színészét a résztvevők álló tapssal ünnepelték. 

Hasonlóan az előző esztendőkhöz, az idei gála egyértelmű nyertese az RTL Magyarország: alkotói és műsorai a 13 kategóriából tízben voltak érdekeltek és a 19 jelölésből hatot díjra váltottak.

Két olyan kategória is volt – a Legjobb heti sorozat, valamint a Legjobb színésznő – ahol kizárólag az RTL Magyarország sorozatai, illetve az azokban játszó színművészek versenyeztek egymással. További öt kategóriában a három jelöltből kettő volt RTL-es.

A Televíziós Újságírók Díja nagyon fontos szakmai díj. Ezúton is gratulálok az összes jelöltnek és díjazottnak.  

Az, hogy idén is jelentős mennyiségű jelölése mellett az RTL Magyarország produkciói nyerték a legtöbb díjat, azt is jelenti, hogy a szakemberei és partnerei most is bizonyítottak, és hogy szakmailag magasan kvalifikált, kreatív, összetartó alkotó-csapatok dolgoznak a műsorainkon. Büszke vagyok az elért eredményekre és sikerekre. Az RTL Magyarország nevében szeretném megköszönni a munkátokat” – mondta Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes és programigazgató.

Az RTL Magyarország műsorai és sztárjai 2021-ben az alábbi kategóriákban vívták ki a televíziós újságírók elismerését:

Legjobb színésznő: Molnár Piroska (Keresztanyu – gyártó: Scripted Productions)

Legjobb színész: Csuja Imre (A mi kis falunk – gyártó: ContentLab&Factory)

Legjobb zsűritag: Puskás Peti (X-Faktor – gyártó: UFA Magyarország)

Legjobb reality: Cápák között(gyártó: Magyar Film- és Média Akadémia)

Legjobb heti sorozat:Apatigris(gyártó: Paprika Studios)

Legjobb napi sorozat: Keresztanyu (gyártó: Scripted Productions)


A 2014 óta átadott Televíziós Újságírók Díja egy független szakmai díj, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket.
 

A Televíziós Újságírók Díjátadó gálája ITT tekinthető meg:

#Sorozat Klub#tud#televíziós újságírók díj#gála#díjátadó#Keresztanyu#A mi kis falunk#Cápák között#Apatigris#X-Faktor#puskás peti#scherer péter#kovács dániel richárd#molnár piroska#csuja imre

Címlapról ajánljuk