RTL+

Tom Hardy imádja manipulálni az embereket, de Leonardo DiCaprio a bőre alá bújt

rtl.hurtl.hu

2024. március 21. 8:11

Az Oscar-jelölt Tom Hardyt megannyi sikerfilmben láthatták már a nézők, ráadásul nemcsak a mozivásznon szeret szerepelni, hanem sorozatokban is – így például az RTL+ kínálatában elérhető Tabuban. Karrierje során összebarátkozott Leonardo DiCaprióval, akinek még a nevét is magára kellett tetováltatnia egy elveszített fogadás miatt. Pizzán és csokoládén élt egy szerepért, hogy utána beköltözzön az edzőterembe egy másik film kedvéért, sőt még esti meséket is olvasott gyerekeknek. Íme 5 érdekesség Tom Hardyról.

Tom Hardy apjának is nagy szerepe volt a Tabu című sorozat elkészítésében

A színész édesapja eredetileg reklámszakemberként dolgozott, később még kreatívabb vizekre evezett és több könyvet is kiadott, sőt megannyi forgatókönyv köthető a nevéhez. Az RTL+ kínálatában is megtalálható Tabu című sorozatot például együtt találta ki fiával, valamint a Peaky Blinders alkotójával, Steven Knighttal. Ráadásul a sorozatot producerként, valamint íróként is jegyzi.

Tom Hardy imádja manipulálni az embereket, mégis Leonardo DiCaprio miatt lett egy tetoválása
Tom Hardy a Tabu című sorozat egyik jelenetében

Tom Hardy egyik tetoválását Leonardo DiCaprio miatt kellett bevállalnia

Tom Hardy és Leonardo DiCaprio 2010-ben ismerkedtek meg egymással az Eredet című film forgatásán, barátságuk azóta is tart. Öt évvel az első találkozásuk után a Titanic sztárja győzte meg, hogy Hardy is jelentkezzen A visszatérő egyik szerepére, az erősködésnek meg is lett a hatása, ugyanis Hardy megkapta a szerepet, amiért aztán a legjobb mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték. A vállalással azonban Hardy szó szerint vásárra vitte a bőrét: DiCaprio fogadást kötött vele, hogyha az akadémia jelöli, akkor ő választhatja ki, hogy mit varrasson fel magára.

A tetováláson ez szöveg olvasható: 

Leo mindent tud.

Tom Hardy imádja manipulálni az embereket, mégis Leonardo DiCaprio miatt lett egy tetoválása
Tom Hardy és Leonardo DiCaprio a 2010-es Eredet című filmben

Tom Hardy a tévében gyerekeknek olvasott fel esti meséket

Hiába a zord külső, Tom Hardy egy érzékeny lélek. 2016-ban a BBC egyik adásában minden este más gyerekmesét olvasott fel a kicsiknek. Ezzel akkora sikert aratott, hogy több millióan írtak a készítőknek, hogy szeretnék, ha a színész visszatérne.

Egy ideig Tom Hardy csak pizzán és csokoládén élt

A 2008-as Bronson főszerepe kedvéért Tom Hardynak közel 20 kilót kellett felszednie, hogy megformálhassa a karaktert. A cél érdekében állandóan csak csokit és pizzát evett, egyik barátját a vállára kapva lépcsőzött, bajuszt növesztett és állandóan videójátékozott. Ehhez képest pár évvel később – már a Warrior főszerepéért – nyolc héten keresztül egész napokat töltött azzal, hogy formába lendüljön.

Tom Hardy imádja manipulálni az embereket, mégis Leonardo DiCaprio miatt lett egy tetoválása
Tom Hardy a Warrior című film kedvéért naponta akár 10 órán át is edzett

Tom Hardy a valóságshow-k nagy rajongója

A színész egyik kedvenc hobbija, hogy bekapcsolja tévét, és azt nézi, hogyan élnek mások. A szórakozás mellett van egy másik oka is, hogy ennyire behatóan megfigyeli az embereket:

Előfordult, hogy egy műsorból loptam karaktereket. Leginkább azért, mert ezek igazi emberek. Mindegyiküktől kölcsönzök valami apróságot

– mesélte a színész egy interjúban.

Erről a tőről fakad az is, hogy a színész szakmát választotta. Állítása szerint szinte semmit sem csinált volna szívesen, bár állandóan járt az agya, de esze ágában sem volt olyan dolgokkal foglalkozni, amik untatják.

Az egyetlen dolog, ami lekötött, az a játék, valamint mások manipulálása volt. Mindig hazug voltam, mindig is képes voltam befolyásolni az embereket. Lényegében mindent megkapok, amit csak akarok.

#RTL+#tabu#taboo#sorozat#tom hardy#leonardo dicaprio#érdekességek#színész#film#Kultúra

Címlapról ajánljuk