Reggeli

„Amikor vertek, két férfi is ott állt velem szemben, de semmit nem tettek” – fényes nappal támadtak meg egy nőt a Népligetnél

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 9:23

Kaminszky Csenge egy áprilisi délután villamossal indult munkába, nem is sejtette, hogy milyen szörnyűséget kell majd átélnie útközben. A 26 éves nő 14 óra körül leszállt az 1-es villamosról a Népligetnél, ahol egy agresszív nő megtámadta a megállóban. Senki nem sietett Csenge segítségére, pedig többen is elsétáltak mellette. Szerencsére az esetet a Híradó egyik riportere látta, és azonnal rendőrt hívott. Csenge a Reggeliben mesélte el, mit élt át.

Éppen munkába sétáltam, leszálltam a villamosról, aztán csak arra lettem figyelmes, hogy egy nő elkezdett hátulról ráncigálni

– mesélte Csenge a Reggeliben. Mielőtt leszállt a villamosról, már látta, hogy a társaság, aminek a nő is a tagja volt, több embert zaklatott szóban. A két nő és a két férfi a megállóban állt, és a lány elmondása alapján egy csecsemő is volt velük.

Szerencsére Csengétől nem vettek el semmit, és nem is esett baja, „csak” megráncigálták. Amikor a lány sokkos állapotban csak annyit tudott mondani támadójának, hogy éppen munkába siet és mennie kell, a nő ököllel megütötte. A támadó erre nem adott semmilyen magyarázatot.

Nagyon sokan voltak körülöttünk. Emlékszem, hogy amikor vertek, két férfi is ott állt velem szemben – a szemükbe néztem –, de semmit nem tettek, nem szóltak

– idézte fel a lány. Ekkor vette észre a Híradó riporterét, Zalavári Noémit, aki jelezte Csengének, menjen át hozzá az út túloldalára. Végül ő hívott rendőrt. Az eset után a lány megosztotta a történetét a közösségi médiában is, éppen azért, mert nagyon meglepte, hogy Noémin kívül senki nem vett tudomást arról, hogy bajban van.

A támadók még a rendőrök kiérkezése előtt elmenekültek a villamossal. Az elkövetőt azóta megtalálták, a rendőrségen ügy van belőle – kiderült, hogy a nő nem épelméjű. Csenge pedig az utóbbi hetekben több önvédelmi órán is részt vett már.

Hogy lehet egy ilyen helyzetre felkészülni? Mit üzen a lány azoknak, akik tartanak a hasonló támadásoktól? Kiderül a fenti videóból.

Megszólalt a riporter is, aki rendőrt hívott: 

(Nyitókép: Facebook/BKK-Budapesti Közlekedési Központ)

 

#Reggeli#rtl#Videó#támadás#népliget#megverték#nők elleni erőszak#verekedés#rendőrség#segítség#önvédelem

Címlapról ajánljuk