Reggeli

Kajdi Csaba a Ládaderbiről, Magyarországról és a coming outról: Mintha egy őrült csürhe rohanna lefelé, hogy mi akkor is szembemegyünk

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 13:34

Kajdi Csaba lesz a Red Bull Ládaderbi zsűrijének elnöke, ami nem csoda, hiszen pár éve az energiaitalgyártó röpnapján is ő véleményezte az indulókat, mint mondta: „ott annyi volt az elvárás, hogy a versenyző valamennyit repüljön, néhányan persze mint a nyeletlen balta, berepültek a Dunába. De volt olyan, aki repült is.”  Az influenszer más dolgokról is kifejtette a véleményét.

Komolyabb téma is szóba került Kajdi Csabával csütörtökön a Reggeliben. Pár hete járt a Reggeliben Szekér Gergő, aki elég bátor lépésre szánta el magát: az RTL kamerái előtt coming out-olt, dacolva azzal, hogy így esetleg kevesebb zenés felkérést kap. 

Kajdi szerint érdekes, hogy a mai Magyarországon ehhez egyáltalán bátorság kell, de erről még nálunk beszélni kell, mert valós az a félelem, hogy közönséget, munkát veszít valaki ezzel. 

Viszont aki arra kényszerül, hogy melegségét eltitkolja, az befeszül, a művészetben pedig az sosem jó, a néző ugyanis csak annyit lát, hogy „olyan fura ez az ember.”

Szerinte a homofóbia legnagyobb hátránya, hogy az embernek mindig szerepeket kell játszania, és folyamatos bűntudattal kell élnie. Kajdi arról is beszélt, hogy Nyugat-Európában már a coming out is kicsit idejétmúlt, annyira nem téma ez a kérdés, sőt odáig jutottak ezek a „rémes országok”, hogy meleg szórakozóhelyek sincsenek – szórakozóhelyek vannak. „De tudjuk azt, hogy nálunk van ez az LMBTQ-propaganda, vagy micsoda, ezt nagyon nyomják. 

Érdekes, hogy amerre a világ halad, mintha emberek mennének fel a hegyoldalra, és közben egy ilyen őrült csürhe rohanna lefelé, hogy mi akkor is szembemegyünk – 

összegezte a helyzetet a modellügynökséget vezető influenszer.

Szekér Gergő a Reggeli egyik áprilisi adásában árulta el, hogy meleg, később pedig azt is kifejtette, miért vállalta fel nyíltan nemi irányultságát.

#Reggeli#rtl#Videó#kajdi csaba#red bull#ládaderby#zsűri#szekér gergő#coming out#homofóbia

Címlapról ajánljuk