Reggeli

Újabb műsorvezető mutatkozott be hétfőn a Reggeliben

rtl.hurtl.hu

2024. január 28. 14:54

Újabb rutinos RTL-es riporter kapott szerepet a csatorna reggeli műsorában. Szondi Vanda, a Híradó, a Házon kívül és a XXI. század riportere volt a hétfői Reggeli vendégműsorvezetője. 

Az RTL Reggeli című műsorának nézői az elmúlt hetekben már megszokhatták, hogy az alapcsapat tagjai mellé többször is vendégműsorvezetők érkeztek. Hétfőn ezúttal Szondi Vanda volt Peller Anna műsorvezetőtársa.

Vanda a Híradó, a Házon kívül és a XXI. század népszerű riportere. Tíz éve, 2014-ben érkezett az RTL-hez az MTVA-tól, előtte a Duna Televízióban dolgozott. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem angol-kommunikáció szakán végzett és már egyetemistaként főállású riportere volt a Duna Híradónak. Bár tudósított például a londoni olimpiáról is, elsősorban mindig belpolitikával foglalkozott. Az RTL-nél a Híradó mellett először a Házon kívülben dolgozott, 2019 óta pedig a XXI. század riportere. Hosszú évek óta boldog házasságban él, két fia van.

Szondi Vanda az rtl.hu-nak az adás előtt elárulta, mi az, ami újdonság lesz neki a Reggeliben. 

Izgulok. Bejelentkeztem már gyakorlatilag minden kontinensről, olimpiáról, választásról, balesetről, de élő műsort még nem vezettem

– mondta.

Szondi Vanda az RTL politikai riportereként rutinos kérdezőnek számít. Legutóbb a XXI. század című műsorban tudta szóra bírnia a legsikeresebb magyar kortárs krimiírót. 

A rejtőzködő Kondor Vilmos soha nem adott tévéinterjút, és ezután sem fog, egyedül Vandával tett kivételt. 

Kitartását jól mutatja, hogy Kondort még 2019-ben kereste meg, hogy filmjéhez interjút kérjen tőle. Kondor akkor elzárkózott. Néhány kivételtől eltekintve ugyanis soha nem ad interjút, azt sem lehet tudni, hogy kit rejt írói álneve – ha ugyan álnév a Kondor –, hány éves és m is a foglalkozása. Szondi Vanda az első interjúkérés után kapcsolatban maradt az íróval, aki megígérte: ha egyszer tévéinterjút ad, akkor azt neki adja, és a XXI. században mutathatjuk be. 2023 szeptemberében Kondor úgy érezte, eljött az idő. A műsor 50 perces különkiadásának részletét az alábbi videóban nézheti meg. Ha pedig a teljes adást is megnézné, akkor azt az RTL+-on, ide kattintva érheti el.


Szondi Vanda a Reggeliben azt is elmondta, hogyan készül el egy híradós riport, ki írja a szövegeket, és ki dönti el, mi legyen egy anyagban. 


Az RTL sztárjai a Reggeliben

Miután Szabó Zsófi és Miller Dávid távozott a Reggeli csapatából, az RTL több ismert arca is felbukkant már vendégműsorvezetőként. Kipróbálhatta már magát ebben a szerepben Frohner Fecó és Józan Laci is, de a Híradó és a Fókusz ismert arcai is feltűntek már kérdezőként a műsorban.

Múlt pénteken Papp Gergő, vagyis Pimaszúr mellett a Fókusz műsorvezetője, Gál Petra köszöntötte a nézőket. Ahogyan Petra fogalmazott, mind a ketten „egy fészekből jöttek”, ugyanis annak idején Papp Gergő is a Fókusz riportere volt.


Tihanyi Peti mellé szerdán Major Eszter, az RTL Híradó műsorvezetője és riportere érkezett. Eszter eredetileg történelemtanárnak tanult, de már gyerekkorától újságírónak készült. Végül a tanári pálya helyett visszatért régi álmához és híradózni kezdett. Az RTL Híradó csapatához 2020-ban került, ahol egy éve lett műsorvezető.


Pénteken debütált a Reggeli vendégműsorvezetőjeként Kecsmár Alexandra, aki szintén a Fókusz műsorvezetője, és miután Szabados Ági távozott a Híradótól, ő volt az egyik, aki beülhetett a helyére. A Reggelit éppen Ágival vezették együtt pénteken, meg is beszélték, mit szólnak ahhoz, ha becézik őket.


Azt is a Reggeli adásából tudhattuk meg, hogy Kecsmár Alexandra gimnazista korában összefutott Angelina Jolie-val és Brad Pitt-tel.

 

A Reggelit minden kétköznap 6 és 9 óra között láthatják az RTL képernyőjén.

Nyitókép: RTL

#Reggeli#szondi vanda#szabados ági#műsorvezetés#gál petra#kecsmár alexandra#major eszter

Címlapról ajánljuk