A katonák tüdeje, keze, lába leszakad az oroszok horrorfegyverétőlResperger István szerint az oroszoknak nincs elég repülőgépük, ezért tüzérségi eszközökkel támadnak. Pusztító hatású termobárikus fegyvereket is bevetnek.
Reggeli

A katonák tüdeje, keze, lába leszakad az oroszok horrorfegyverétől

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 7:54

November 1-jén 24 óra alatt több mint száz települést vett tűz alá az orosz haderő Ukrajnában, soha ennyi településre nem támadtak még egyetlen nap alatt. A szakértő szerint ennek két oka is van: az egyik, hogy az ukrán ellentámadás kifulladt, nem tudták áttörni az orosz védelmet, a másik, hogy az oroszok rengeteg lőszert és rakétát kaptak Észak-Koreától. 

A felperzselt föld taktika az orosz tüzérségi támadásra jellemző. Nincs elég repülőgépük, ezért tüzérségi eszközökkel bombázzák azt a területet, amit meg akarnak támadni. A második világháborúra jellemző tüzérségi eszközökkel folyik az orosz-ukrán háború, van olyan hónap, hogy 1 millió lőszert ellőnek az oroszok. A tűzerő akkora, hogy semmi nem marad életben – mondta Prof.Dr. Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolálgati Egyetem tanára a Reggeliben hétfőn.

Termobárikus fegyverük is van az oroszoknak, amit 2-4 kilométerről lőnek ki, ez elvonja az oxigént a csapatok fölül. A fegyver pusztító, a katonák tüdeje, keze, lába leszakad – fogalmazott.

Az oroszoknak az északi régiókban kb. 30-40 ezer ember hadműveleti tartalékosa van, velük próbálták meg az ottani településeket elfoglalni. Sietnének, mert jön az esős időszak, és olyan sártenger lesz Ukrajnában, hogy nem lehet majd haladni.

Mára Ukrajna területének 18,1 százalékát elfoglalták az orosz erők. Nekik még másfél millió tartalékosuk van, az ukránoknak csak 300 ezer. Az európai és amerikai vezetők tűzszünetet szeretnének és azt, hogy a felek egyezzenek meg a Krím és Donyeck kapcsán.

Resperger szerint az izraeli háborútól függetlenül a Nyugat továbbra is segíti Ukrajnát. Eddig is kapott 230 milliárd dollárt és 80 milliárd dollárnyi katonai segélyt. Most az államot kell életben tartani azzal a 60 milliárddal, amit az amerikaiak akarnak eljuttatni az ukránoknak –tette hozzá.

Hogy a Wagner-csoportnak mi lett a sorsa, és Prigozsin után ki irányítja a zsoldosokat, kiderül a videóból.

#Reggeli#Videó#Külföld#háború#orosz-ukrán háború#támadás#ukrajna#kijev#oroszország#második világháború

Címlapról ajánljuk