Reggeli

Ezt okozhatja a boltokban a 700 forintos üzemanyag

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 26. 10:02

A karácsonyi ünnepek alatt már meglehet a 700 forintos üzemanyagár – erről beszélt a Reggeliben Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára. A gázolaj átlagára lassan 700 forintra emelkedik és könnyen lehet, hogy még tovább drágul. Ez további drágulást hozhat a boltokban. 

Európai uniós kötelezettségének eleget téve a kormányzat 2024 januárjától a benzinre és a gázolajra vonatkozóan literenként bruttó 41 forinttal emeli a jövedéki adót. Nagy terhet ró a fuvarozókra ez az emelés, amit majd mind meg fogunk érezni. Az ünnepekre összejöhet a 700 forintos üzemanyagár – mondta Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára a Reggeliben. 

Legalább kétszámjegyű emelésre lesz szükség a fuvarozó szakmákban

– mondta, majd hozzátette, hogy ez csak a minimum, még várják, hogy mi az, ami tovább befolyásolhatja az áremelést. Szerinte áremelésre kényszerülnek majd a: kisárufuvarozók, a kamionosok, és a személyszállítók is.

Az útdíjak emelése még kényelmetlenebb, mint az üzemanyagáremelés – mondta Peredi, mert az üzemanyagáraemelést eddig be lehetett építeni a szerződésekbe, de az útdíjak drágulását nem.

Hogy a fogyasztókat hogy érinti majd a fuvarozók költségeinek emelkedése, kiderül a videóból.

#Reggeli#Videó#benzin#gázolaj#üzemanyag#Belföld#fuvarozó#vállalkozás#közút

Címlapról ajánljuk