Napelembotrány: így változik a megtérülés a kormány döntése miattAki napelemre ruházott be, joggal gondolhatta, hogy idővel megtérül a befektetése. Ez az idő tolódott most ki átalgosan 20 százalékkal.
Reggeli

Napelembotrány: Azokat az embereket akasztották hasba, akiknek a beruházás már megvolt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 9:21

Két lángos között a Tranzit fesztiválon Lantos Csaba miniszter úr vigyorogva elmondta nekünk egy egyperces TikTok-videóban, hogy 200 ezer ember befektetése hogy változik meg – kezdte a beszélgetést a Reggeliben Sturcz Antal a Check Engine Youtube-csatorna újságírója. A szakértő szerint aki napelemre ruházott be, joggal gondolhatta, hogy idővel megtérül a befektetése. Ez az idő tolódott most ki átlagosan 20 százalékkal.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter borította az asztalt a Tranzit fesztiválon felvett 1 perc 1 másodperces videóban, ahol közölte: változik a napelem elszámolás, megszűnik az éves szaldó és jön a havi szaldó január 1-től.

Sturcz Antal újságíró szerint nem a havi szaldó bevezetése háborította fel a napelem tulajdonosokat, hanem az, hogy egy az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020-as, máig elérhető dokumentuma szerint a 2023. végéig napelemet telepítőre még az éves elszámolás lesz érvényes.

Azokat az embereket akasztották hasba, akiknek ez a beruházás már megvolt, mert az gondolták jóhiszeműen, hogy korábban lépték meg, ezért rájuk még az éves szaldó intézménye vonatkozik 

– mondta.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a részletek ugyan még nem ismertek, zajlik a finomhangolás. Hogy mire számíthatnak azok, akik kevésbé korszerű, villanykazános rendszert építettek ki, akár hitelre vagy állami támogatással, kiderül a fenti videóból.

 

#Reggeli#Videó#napelem#napelem elszámolás#éves szaldó#havi szaldó#rtl#sturcz antal

Címlapról ajánljuk