Reggeli

Herczeg Zoltán: „Nem érzem magam bűnözőnek, láttam bent bűnözőket, azok nem így néznek ki”

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 18. 9:42

Herczeg 180 napot töltött letartóztatásban tavaly október 21-e óta, amikor kábítószer-kereskedelem gyanújával elfogták. Miután elengedték, házi őrizetbe került, nyomkövetőt kell viselnie. Csak heti két órára hagyhatja csak el a lakását. Ügyében ma várható változás, lakhelyelhagyásra változtathatják a házi őrizetet.

Ez a film belülről nem olyan vidám, mint kívülről

– mondta Herczeg Zoltán a Reggeliben korábban elhangzott, börtönfilmekről szóló beszélgetésre utalva. 

Herczeg szerint segíthet, hogy ha már az ember börtönbe kerül, azt képzeli, hogy egy filmben van. Azt kell eldöntenie, hogy milyen főhősként szeretné magát látni. Ő egy kemény, állhatatos férfiként látta magát. Az egészben a bizonytalanság a legrosszabb szerinte, az előzetesben nem tudja, hogy meddig lesz ott.

Utcáról kerültem be egy perc alatt

– fogalmazott. A letartóztatás felső határa három év, ezt a bizonytalanságot nehéz kezelni. 

Amikor már megvan az ítélet, akkor az elítélt dönti el, hogyan akarja letölteni. A börtönben számba vette az életét, azon gondolkodott, mit hol rontott el, de nem tartja magát bűnözőnek: „nem érzem magam bűnözőnek, láttam bent bűnözőket, azok nem így néznek ki”. Herczeg másképp látja:

Én egy balfék vagyok, aki hülyeséget csinált.

Spirituális embernek vallja magát, és azt mondja, nem azért volt börtönben, amiért gyanúsítják, hanem azokért a vétkeiért, amiket a civil életében követett el emberek ellen. Szerinte megbűnhődött ezekért a vétkekért, és mindent el fog követni, hogy ne kerüljön vissza.

Herczegnek rengeteg terve van az életben, 50 évre tervez, amiből ez a fél év is nagyon sok volt, amit nem tölthetett szabadon. A büntetés arra jó volt, hogy helyes pályára terelje őt, az elkövetkező 50 évben nagyon fog figyelni, hogy ne csináljon hülyeséget.

Szeptemberben szeretné kiadni könyvét, kollekciót tervezett, ökofarmot szeretne létrehozni párjával, és drogprevenciót akar tartani gyerekeknek.

„Nem érzem magam bűnözőnek, láttam bent bűnözőket, azok nem így néznek ki”
Herczeg Zoltán az általa tervezett kollekciót mutatja
#Reggeli#Videó#herczeg zoltán#divattervező#börtön#büntetés

Címlapról ajánljuk