Reggeli

Lakatos Márk: Hogyan énekeljük Kölcsey Himnuszát, akinek már az irodalomtudomány szerint is egyre inkább bizonyíthatóan biszexuális érzelmei voltak?

rtl.hurtl.hu

2023. július 14. 9:11

Lakatos Márk magát fóliázta be – a stylist a könyvek fóliázásáról, és a gyermekvédelminek nevezett jogszabályról árulta el a véleményét a Reggeliben.

Lakatos Márk még emlékszik, amikor megjelent a jogszabály és azzal viccelődtek, le kell-e majd őt takarni az adásban. Két évvel később eljött a pillanat, amikor könyvet ír saját élete ihletésével, de még a nyomdába sem ért, és már most fóliáznia kell a gondolatait és az érzelmeit. A stylist elárulta, hogy a könyve októberben jelenik majd meg, de jövő hónaptól már online olvasható lesz.

Embereket, emberi sorsokat bélyegeznek meg, fóliáznak le, cenzúráznak

– gondolja.

Szerinte az embereknek mindenképpen a saját nyitottságukat kell megtartaniuk, mert azzal tudnak másoknak nyitottságot sugározni.

Azt gondolom, humorral kell a dologhoz hozzáállni, mert a legszörnyűbb korszakokban és ideológiák mellett is a humor volt az egyik menekülőút

– fogalmazott a jelenlegi helyzetről.

A fóliázott szerzők listája nem csak a modern irodalmat érinti. Sok klasszikus magyar és nemzetközi irodalmi mű is fólia alá kerülhet, köztük akár kötelező olvasmányként oktatott művek is.

Itt említeném meg Szerb Antal naplójegyzeteit, ami arról szól, hogy a tizenéves Szerb Antal, hogyan fedezte fel az ő látens vagy nem látens homoszexualitását

– emelte ki a stylist, a nemrég olvasott művel kapcsolatban.

Szerinte pont ez a könyv segíthet a fiataloknak is fogódzót találni abban, hogyan kell a témához állni. Elmesélte azt is, hogy pont a napokban hallotta egy barátnőjétől, hogy annak 11 éves kisgyereke azzal ment haza, hogy ő úgy érzi, hogy a saját neméhez vonzódik.

A stylist úgy gondolja: ezekben a helyzetekben segíthet az, ha van példa az ember szeme előtt arra, hogy ezt más is érezheti így. Azonban a jogszabállyal elvágjuk őket attól, hogy a művészeteken keresztül, ingergazdag környezetben tanuljanak magukról és a világról.

Ha ezeket a műveket lefóliázzuk, azzal azt üzenjük, hogy az, ami te vagy kisfiam, az bűn

– mondta.

Hogyan énekeljük el ezentúl a Himnuszt? Kölcsey Himnuszát, akinek már az irodalomtudomány szerint is egyre inkább bizonyíthatóan biszexuális érzelmei voltak?

– tette fel a kérdést Lakatos Márk.

Bár a választ nem tudja, érdemes lenne tisztázni, hogy ezentúl akkor nem énekeljük el március 15-én és október 23-án a nemzeti indulót, vagy fóliában fogjuk elénekelni.

 

#Reggeli#Videó#lakatos márk#Belföld#melegellenes törvény#gyermekvédelmi törvény#könyvek#könyvesbolt#fólia#himnusz

Címlapról ajánljuk