Reggeli

Van remény: az allergológus elárulta, hogyan szüntethető meg az allergia örökre

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 11:17

Két nagy allergiaszezon között vagyunk, mondja Dr. Várdi Katalin allergológus. A tavaszi nagy allergének lefutottak (nyír, mogyoró, éger) és elindultak a pázsitfüvek, ez a klasszikus szénanátha. A lakosság jelentős része parlagfű és vagy fekete üröm allergiában szenved.

Fontos odafigyelni a keresztallergiákra is, a nyír esetében az alma fogyasztása hozhatja ki az allergiás tüneteket. Parlagfűnél a dinnyefélék, a füvek esetélben a fűszerek növelik az allergia mértékét. A fekete ürömnél a paradicsom és tökfélék allergizálnak.

Az emberek túlnyomó többsége bemegy a patikába és megveszi az első allergia elleni gyógyszert, amit adnak, holott a legfontosabb a lokális kezelés lenne, vagyis a szem és orr gyógyítása, mondja Dr. Várdi Katalin allergológus. Ami a patikában lehet kapni, azok tünetei szerek és sokszor inkább hozzászokást eredményeznek. Orvosi készítményeket alkalmazzunk inkább, tanácsolja a szakember.

Nemcsak tüneti, de már oki kezelése is létezik az allergiának. Úgy hívják, hogy immunterápia. 1-2-3 év után, párhuzamosan az allergén gyógyszerek szedésével kiölhető az allergia.

#Reggeli#Videó#parlagfű#allergiaszezon#fekete üröm#egészség

Címlapról ajánljuk