Prevenció mellett az önismeretre is nagy hangsúlyt fektetnek a Patent Egyesület interaktív foglalkozásaiban – de nem az iskolákbanAz iskolai érzékenyítő előadások olyan problémákat hozhatnak a felszínre, amit a gyerekek előtte nem tudtak megfogalmazni maguknak. Egy ideje egy akkreditációs rendszer nehezíti a segítő szervezetek munkáját az iskolákban, ezért sokszor kiszorulnak az érzékenyítő programok a közoktatásból, ezzel együtt pedig az olyan súlyos témák is, mint a lelki terror és a szexuális zaklatás. A Patent Egyesült munkatársai Mészáros Gréta és Molnár Via voltak a Reggeli vendégei, többek között arról beszéltek, hogy már nagyon korán megjelenhet akár tinédzserek párkapcsolatában is kontrolláló magatartás, ami később kifejezetten veszélyessé válhat. Interaktív foglalkozásokon keresztül igyekszenek felhívni a gyerekek figyelmét az ilyen veszélyekre.
Reggeli

Prevenció mellett az önismeretre is nagy hangsúlyt fektetnek a Patent Egyesület interaktív foglalkozásaiban – de nem az iskolákban

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 9:13

Az iskolai érzékenyítő előadások olyan problémákat hozhatnak a felszínre, amit a gyerekek előtte nem tudtak megfogalmazni maguknak. Egy ideje egy akkreditációs rendszer nehezíti a segítő szervezetek munkáját az iskolákban, ezért sokszor kiszorulnak az érzékenyítő programok a közoktatásból, ezzel együtt pedig az olyan súlyos témák is, mint a lelki terror és a szexuális zaklatás. A Patent Egyesült munkatársai Mészáros Gréta és Molnár Via voltak a Reggeli vendégei, többek között arról beszéltek, hogy már nagyon korán megjelenhet akár tinédzserek párkapcsolatában is kontrolláló magatartás, ami később kifejezetten veszélyessé válhat. Interaktív foglalkozásokon keresztül igyekszenek felhívni a gyerekek figyelmét az ilyen veszélyekre.

#Reggeli#Videó#iskola#érzékenyítés#foglalkozás#prevenció#szexuális erőszak#zaklatás#patent egyesület

Címlapról ajánljuk