Reggeli

Megszólalt a gigantikus magyar csalási ügy egyik károsultja – így tudták átverni

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 8:06

Legelőször nem voltak gyanús jelek az online munkával kapcsolatban. Mentorok segítették a munkájukat, úgy volt, hogy ő is találkozik a sajátjával március 11-én. De mielőtt ez megtörténhetett volna, a cég felszámolta magát – mondta a neve elhallgatását kérő károsult, aki 1,2 millió forintot bukott.

Könnyű online munkát ígértek, milliárdos átverés lett belőle – az ügy olyan kiterjedt, hogy 145 nyomozás indult miatta. Az elmúlt idők egyik legnagyobb magyarországi csalása a csütörtöki Reggeli fő témája. 

Az egyik károsultat elértük telefonon, azt mondta, az elején nem volt gyanús a cég, mert azzal magyarázták a működési formát, hogy közvetlenül el tudnak jutni a munkavállalóhoz, ezért nem kell költeniük marketingre. A munkájukat mentorok segítették.

A tavaly novemberben indult cégről azt hazudták, hogy állandó összeköttetésben van az adóhivatallal. 

Elaltatta a munkavállalók gyanúját, hogy a kamucég karitatív munkát is végzett, egy XV. kerületi óvodának vitt ajándékcsomagokat, emellett céges póló, céges sapka is erősítette a valódiság látszatát.

A Reggeli betelefonálója kétszer 1500 dollárt, nagyjából 1 millió 200 ezer frontot veszített, de beszélt olyan házaspárral, akik 5 milliót buktak.

A csalási ügy részleteiről szerdán az RTL Híradó is beszámolt.

#Reggeli#Videó#bűnügy#csalás#átverés#online

Címlapról ajánljuk