Reggeli

Leslie Mandoki: A gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek lesznek

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 9:21

Dél-Afrikát és Amerikát is megjárta nemrég Leslie Mandoki, aki Los Angelesből egyenesen a Reggeli stúdiójába érkezett. A zenész élete jelentős részét tölti repülőn, de így jár az, aki a világ minden részén fellép, mondja. Mandoki, aki a Grammy-gálán is részt vett. Most erről is mesélt.

6 évvel ezelőtt ők voltak a Grammy-gála díszvendégei, a zenekara tagjnainak összesen 35 Grammy-je van. A gáláról azt mesélte, hogy a közönségnek az estéről szól a díjátadó, míg a zenésznek az előtte lévő 5 napról és a 3-4 napról utánna. Azért fontosabb neki ez a rész, mert ilyenkor tud találkozni a többiekkel, megemlítette Lionel Richiet és Chaka Khant.

Lionel Richie-vel és Chaka Khannal
Leslie mandoki a Grammy-gálán

A Covid miatt ők sem látták egymást, most ez a találkozó egy remek alkalom volt arra, hogy új zenéket írjanak. A bennük felgyülemlett érzéseket kiírhatták magukból. A Covid miatt a gála hangulata nem olyan volt mint régen, meséli Mandoki. Minden találkozásban, minden beszélgetésben érezni lehetett azt, hogy a világ nem jó irányba változik.

A gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek lesznek.

Úgy érezték erről a változásról, erről a folyamatról beszélniük kell, és dalokat kell írniuk. Nem így tervezték, de az új albumra gyakorlatilag megszüllettek a számok. Mindegyikben megfogalmazták a hálát a közönség felé, és azt, hogy úgy érzik a világ elvesztette az iránytűjét.

Nem marad sokáig Magyarországon, kedden már repül is tovább Németországba, ahol egy tévés felvétel, majd szerdán egy focimeccs zenei szerkesztése vár rá, mivel ő Bayern München zenei igazgatója már 15 éve. A fiával közösen csinálják a zenét a stadionban.

Annak idején úgy szerette meg a focit, hogy felkérték a bajor sztárcsapat új himnuszának megírására, ezért fél éven keresztül minden meccsükre elment, hogy átjárja őt a labdarúgás szelleme.

Leslie Mandoki arról is beszélt, hogy már mindenkivel dolgozott együtt, akivel szeretett volna, amiért nagyon szerencsésnek tartja magát. Az apja azt mondta neki halálos ágyán, hogy élje az álmait és ne álmodja az életét, és ő pontosan is tett.

#Reggeli#Videó#leslie mandoki#zenész#amerika#grammy-gála

Címlapról ajánljuk