Amikor rémálommá válik a felújítás: 13 millió forintot csalt ki Maricáéktól a semmire egy építési vállalkozóKántor Marica fiáék a XV. kerületben vásároltak két éve egy régebbi ingatlant, majd megbíztak egy építési vállalkozót azzal, hogy újítsa fel. Egy szakmai oldalon találtak rá a generálkivitelezőre, ekkor még meg sem fordult a fejükben, hogy át is verhetik őket, pedig így történt.
Reggeli

Amikor rémálommá válik a felújítás: 13 millió forintot csalt ki Maricáéktól a semmire egy építési vállalkozó

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 9:29

Kántor Marica fiáék a XV. kerületben vásároltak két éve egy régebbi ingatlant, majd megbíztak egy építési vállalkozót azzal, hogy újítsa fel. Egy szakmai oldalon találtak rá a generálkivitelezőre, ekkor még meg sem fordult a fejükben, hogy át is verhetik őket, pedig így történt.

A Reggelinek nyilatkozott Kántor Marica, akinek a családja nagyon pórul járt egy építési vállalkozóval, akire megvásárolt régi ingatlanjuk felújítását bízta. 

Elmondta: fiáék több vállalkozóval is beszéltek, de végül azért döntöttek az őket később megkárosító cég mellett, mert az azonnali munkakezdéssel és az építőanyagok árának emelkedésével érvelő csaló végül meggyőzte őket.

Bár eleinte úgy volt, hogy elég lesz utólag fizetni mindent, a kivitelezők már a munkálatok közben igényt tartottak a pénzre, amit a kényszerhelyzet miatt Maricáék ki is fizettek. Pár héten belül azonban világossá vált, hogy a vállalkozó valójában nem az, akinek kiadta magát, ekkor már nagyjából

12-13 millió forintot fizettek ki nekik.

Marica elmondása szerint azért is fizettek nekik, mert folyamatosan fenyegetőztek.

Olyanok hangzottak el, hogy ő a XV. kerületi önkormányzatnál kapcsolatokkal rendelkezik, és ha nem működnek együtt, elintézi, hogy ne adjanak lakhatási engedélyt

– mesélte az asszony.

Feljelentést tettek a rendőrségen, de a nyomozást rövid időn belül megszüntették. Marica fiáék ekkor ügyvédet fogadtak, de sajnos nem mentek sokra vele. Eközben amikor világossá vált a csalók számára, hogy több pénzt nem tudnak kihúzni a károsultakból, a szétvert házat maguk után hagyva levonultak.

Később kiderült, hogy nem ők az egyetlen károsultak, egy másik, esztergomi esettel kapcsolatban a rendőrség elindította a nyomozást. Maricáék abban reménykednek, ha ebből lesz valami, az ő ügyükben is történhet majd előrelépés.

#Reggeli#Videó#Belföld#csaló#építési vállalkozó#felújítás#ház

Címlapról ajánljuk