Reggeli

Fehér Balázst már nagyon sokszor megcsalták, de szerinte minden megbocsátható

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 9:50

Megbocsátható-e a hűtlenség? Ebben a témában vitázott a Reggeli stúdiójában Fehér Balázs és Czutor Zoltán.

Balázs szerint minden megbocsátható. Szerinte az ember automatikusan bűnbe esik, elmondása szerint volt már mind a két oldalon.

Voltam, sajnos, nem örülök neki, az, aki megcsalt és voltam az is, akit megcsaltak. Egyik se jó. Egyiket sem és mindkettőt ajánlom

– hiszen szerinte úgy alakul ki az emberben az empátia, hogy megtapasztalja mind a két oldalt. Ezzel kapcsolatban nem is alakult ki heves vita, hiszen Zoli egyetértett ezekkel a gondolatokkal.

Hosszú folyamat mire az ember megtanulja például azt, hogy a másik ember nem a tulajdona

– Zoli szerint a párkapcsolatokban mégis sokszor így gondolkozunk. Bár nem gondolja, hogy hűtlenséggel bármilyen párkapcsolat fenntartható, de az ember ennél sokkal nagyobb bűnöket is meg tud bocsátani.

Nekem a hűtlenség azt jelenti, hogy csinálsz valamit, ami neked nem jó, de téged az nem érdekel, mész tovább. Hűtlen vagy a saját szívedhez

– magyarázta Balázs, hogy ő hogyan értelmezi a megcsalást. Zoli szerint viszont a hűtlenség leegyszerűsítve annyit tesz, hogy becsapom a másik embert, és ezzel önmagamat is.

Ha az ember megszegi a saját maga által felállított kereteket, akkor teljesen elveszti a fonalat és bizonytalan lesz

– vélekedett. Szerinte az ember teljesen felőrlődhet egy folyamatos hűtlenségben, ami nincs kibeszélve.

A beszélgetésbe a Reggeli műsorvezetői is becsatlakoztak. Miller Dávid szerint párkapcsolatfüggő, hogy mi számít hűtlenségnek. Számára az számít megcsalásnak, ha érzelmek is vannak a dologban. Szabados Ági szerint pedig már mással való chatelés is lehet hűtlenség.

Mint kiderült, Fehér Balázst már nagyon sokszor csalták meg. Elmondása szerint meg kellett tanulnia feldolgozni az ezáltal okozott fájdalmat.

100-ból 99 megcsalás azért történik, mert az ember önigazolásokat akart begyűjteni

– fűzte hozzá Czutor Zoli. Véleménye szerint a megcsaló embernek sokszor nem a párjával, hanem saját magával van problémája.

#Reggeli#Videó#Életmód#párkapcsolat#megcsalás#fehér balázs#czutor zoltán

Címlapról ajánljuk