Reggeli

Lakatos Levente: A szexért fizetnek az emberek, de a könyvedet ingyen akarják olvasni

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 10:05

Lakatos Levente szerint a kereslet alakítja a kínálatot, az Onlyfans sem annak indult, amivé végül vált.

Van, aki milliókat keres a lábfejéről készült fotókkal az Onlyfans fizetős platformon. Lakatos Levente is fent volt ezen az oldalon, de nem azt csinálta, amire sokan először gondolnak, amikor meghallják ezt a szót

Sokan azt gondolják, hogy a véleményvezérség egy könnyű munka, de valójában nagyon összetett munkafázisokból áll, amiből egyáltalán nem jön vissza pénz

– mondja Lakatos Levente.

Erre jött az Onlyfans, ami előfizetési díjért cserébe tette lehetővé a tartalomgyártóknak, hogy pénzt keressenek a követőik által. Levente regényfolyamot akart írni, és olyan művészi aktképeket töltött fel az oldalra, amiket az Instagram letiltott.

Az Onlyfans eredetileg nem az erotikus munkát végző embereknek, hanem a tartalomgyártóknak, zenészeknek, edzőnek jött létre, hogy a tartalmaikért cserébe saját bevételhez jussanak.

Ezt a pénzt azonban pár képpel is meg lehet keresni.

Polányi Viktória szakpszichológus szerint a legnagyobb veszély éppen abban rejlik, hogy a gyerekek csak a könnyű pénzkereseti lehetőséget látják ebben, nem pedig azt, hogy a tartalomgyártás mögött mennyi munka rejlik.

Abba a kétes illúzióba ringatják magukat, hogy az élet, ha jól csinálom, akkor nagyon könnyű lesz. Akinek gürcölni kell, az meg, mondjuk ki, egy lúzer

– véli a szakértő.

Bár az oldalon elvileg nem lehetnek fent 18 év alattiak, de felhasználóként a rendszert nem nehéz kijátszani.

Lakatos Levente szerint a könnyű pénzkereseti lehetőség iránti vágy minden korban létezett. Évekkel ezelőtt mindenki a médiában akart dolgozni, vagy énekes akart lenni, most influenszer. Úgy véli, itt is a kereslet határozza meg a kínálatot.

„A felhasználói oldal üzeni azt a fiataloknak, hogy a tartalmaddal nem tudsz pénzt keresni a Facebookon, Instán. Annyit semmiképpen, mintha az Onlyfansre regisztrálnál fel.

A testedért, az aktképeidért, a szexualitásodért fizetek, de a zenédet ingyen akarom letölteni, a filmedet ingyen akarom megnézni, a könyvedet ingyen akarom olvasni

– veti fel Lakatos.

Polányi Viktória szerint a probléma abból adódik, ha a gyerek szeretne venni magának valamit, de a családban nem tudja nyíltan megbeszélni a szüleivel, hogy milyen lehetőségek vannak.

Ha nincs korrekt diskurzus, akkor a gyerek maga hoz döntést, a kevés tapasztalatával, a sok illúziójával, ami nem biztos, hogy jó irányba visz.

A fiataloknak nincs mintája a szexualitásból, intimitásból, ezért a képet abból alakítják, amit az interneten látnak, ez viszont ördögi körbe vezet.

#Reggeli#Videó#lakatos levente#OnlyFans#szexualitás#rtl#Polányi Viktória

Címlapról ajánljuk