Reggeli

A stressz okozhatta Rubint Rella endometriózisát – tüneteiről és a szűrés fontosságáról is beszélt

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 11:34

Rubint Rella és párja Novothny Soma nemrég költöztek be saját otthonukba. Nem volt olyan könnyű újra felépíteni egy életet itthon – mondta Rella. Táplálkozástudományi szakember lesz, most éppen a mesterképzést csinálja.

Párja, Novothny Soma labdarúgóval sok helyen éltek már a világban, a legutóbbi hazaköltözést Rella nagyon nehezen viselte.

Mély depresszióba estem, a tengerpartot ott kellett hagyni

De most már megvan az otthonuk, elvégzett egy edzői képzést, mellette csinálja az egyetemet. Online életmódprogramot visz „bejgli killer” néven, amihez nagyon sokat csatlakoztak. Úgy érzi megtalálta magát és újra egyensúlyba került.

Nagyon szeret főzni, nemrég kiderült, hogy laktóz-, glutén- és szójaérzékenysége van, ezért ezeket az alapanyagokat kerüli a főzésnél. Követőinek is tud mentes étel recepteket javasolni, amit kiegészít a táplálkozástudományi ismereteivel. Elméletben és gyakorlatban is alkalmazza a tanultakat.

Nemrég endometriózist állapítottak meg nála, amivel most legalább három hónapig nagyon szigorúan kell foglalkoznia, orvosa szerint nála még nem annyira előrehaladott a betegség. A betegséggel járó fájdalom miatt fordult orvos, ekkor derült ki, hogy mivel áll szemben. Menstruációja első 3 napjában folyamatosan fájdalomcsillapítókat kellett szednie, hogy kibírja a fájdalmat.

Az endometriózis kialakulásában szerepe van a mozgásszegény életmódnak és a helytelen táplálkozásnak, bár ezek közül egyik sem igaz Rellával, viszont nagyon sokat stresszel. A költözést is nagy teherként éli meg. Mindig újra kell magát terveznie. Megtehetné, hogy hátradől és nem dolgozik, de ilyen életet nem szeretne élni.

#Reggeli#Videó#rubint rella#sztár#Életmód#vizsgaidőszak#pénztárcabarát#Novothny Soma

Címlapról ajánljuk