Reggeli

Akkumulátorgyár: évi 126 ezer kamion fog érkezni Debrecenbe a hatástanulmány szerint

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 8:05

A Debrecenbe tervezett akkumulátorgyárral kapcsolatban végig azt kérték a civilek, hogy a lakosság véleményét hallgassák meg. Dr. Gondola Zsolt Zoárd a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke azt mondja, hogy attól, hogy a jogszabály szerint megfelel, hogy egynegyeddel több lesz a város szén-dioxid kibocsátása (ami egyébként megegyezik a teljes közlekedésük szén-dioxid kibocsátásával), attól még ezt a debreceniek nem fogadják el.

A város két részre szaakdt, vannak támogatók és ellenzők, az elnök szerint az utóbbiak vannak többen. Azt mondja bizalmatlanság alakult ki a vezetés ellen. Debrecennek van egy „nagyon nyakas polgársága és nem szeretik, ha Budapestről helyettük döntenek”.

A kormány azzal érvel, hogy munkahelyeket fog teremteni a gyár, Zsolt azt mondja, a közmeghallgatáson megkérdezték, hogy a magyaroknak mennyi új munkahelyet fog jelenteni, a kínai cég képviseletében azt válaszolták, hogy törekednek arra, hogy minél több magyar munkaerő legyen. A Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke szerrnt nem túl bíztató, hogy eddig létszámmal vagy százalékkal határozták meg mennyi emberre számítanak, de ezzel a „törekvéssel” nem tudnak mit kezdeni a civilek.

#Reggeli#Videó#debrecen#akkumulátor#gyár#Dr. Gondola Zsolt Zoárd

Címlapról ajánljuk