Reggeli

Erős Antónia fia, Matyi egy őstehetség dobos – így zenélt bandájával a Reggeliben

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 7:56

A Tehetség első látásra című műsorban feltűnt egy szenzációsan doboló tizenhárom éves srác, akit bandájával már a Sziget Fesztiválra is meghívtak a nyáron, ő pedig nem más, mint Erős Antónia fia, Matyi. A fiatal dobos első bandájával a Street Sixteen nevezetű formációval volt a Reggeli vendége, amiben Czutor Zoli fia, Simon énekel és gitározik és feltűnik még egy tizenkétéves tehetség Tóth Csanád is.

Erős Antónia fia, Matyi csupán csak egyéves volt, de elmondása szerint már akkor mindenen és mindenhol dobolt, olyan ütemre, ami nem pusztán egy kisbaba csörömpölése volt. Ezért szülei több szakemberhez is elvitték a kis Mátyást, akiről már hároméves korában kiderült, hogy őstehetség. A 13 éves fiatal nemrég gitározni is elkezdett tanulni, aminek tini bandáját is köszönheti.

A Supernem gitáros-zeneszerzője Pulius Tibor Tóth Csanád gitártanára. Ő kezdte nemrég gitározni tanítani Erős Antónia fiát, Matyit. Tudta, hogy Czutor Simon is szeretne zenekarban játszani, ezért összehozta őket.

Csanádéknál grillezés volt, amire meghívták Czutorékat, és Matyi is beugrott a gitárjáért. Tíz perc múlva már a ház földszinti próbatermében zenéltek együtt, mintha mindig ezt csinálták volna. És mivel ez a 22.kerületi XVI. utcában történt, Matyi apja bedobta a „Street sixteen” nevet.

A banda következő nagy fellépése 2022. december 30-án lesz, aminek apropója, hogy már 40 éve, hogy először színpadra állt az akkor még általános iskolás gyerekekből álló Nyers néven ismertté vált zenekar.

Az ’90-es évek második felének és a 2000-es évek elejének magyar rock- és underground zenei életének meghatározó zenekara 2005-ben felfüggesztette aktív működését és csak különleges alkalmakra áll néha össze. Ilyen különleges alkalom az alapító tagok (Czutor Zoltán, Miklós Tibor, Volent Zsolt) 1982-es első közös fellépésének 40. évfordulója, amit a budapesti Metró Klubban ünnepelnek meg. A koncerten a Nyers meglepetés vendégekkel áll majd színpadra.

#Reggeli#Videó#Bulvár#tóth matyi#tóth csanád#Czutor Simon#czutor zoltán#street sixteen

Címlapról ajánljuk