Reggeli

„Édesanyámnak azt szeretném üzenni, hogy dobja ki a trambulint” – a Reggeli új műsorvezetője frászt kapott első adásában

rtl.hurtl.hu

2022. november 10. 8:18

Tíz trambulinos balesetből öt műtőbe kerül – hívta fel a figyelmet a Reggeliben Dr. Kőnig Róbert, gyermeksebész. Tihanyi Péter, aki ma debütált a Reggeli műsorvezetőjeként, a gyermekorvos tanácsait hallva rögtön üzent is édesanyjának, hogy azonnal tegye el a kerti trambulint.

„A trambulint egy cirkuszi akrobata találta ki, veszélyes mutatványokra készült alapvetően, nem pedig játékszernek” – hívta fel a figyelmet a Reggeliben Kőnig Róbert gyereksebész, aki legszívesebben betiltaná a hatéves kor alattiaknak a trambulint, mivel ennek a korosztálynak a csontja könnyen hajlik és törik.

Nincs olyan sérülés, amit ne okozott volna trambulin a gyermektraumatológián, amióta én praktizálok 

– mondta az orvos, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyerekeknél gyakran előforduló fejfájás és végtagfájdalom is gyakran a trambulinra vezethető vissza. 

Ráadásul tíz trambulinos balesetből ötöt műteni kell, míg ez az arány a biciklibaleseteknél százból egy – ebből is látszik, hogy mennyire veszélyes is a trambulin a kicsikre nézve a folyamatos becsapódás miatt.

#Reggeli#Videó#trambulin#Életmód#gyerekorvos#veszély#Tihanyi Péter

Címlapról ajánljuk