Reggeli

Puzsér Róbert beszólt Rácz Jenőnek és Sárközi Ákosnak, de reméli, elolvassák a szakácskönyvét

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 12:21

A mai magyar ember igényeihez és körülményeihez igazított szakácskönyvet ad ki Puzsér Róbert.

Az önjelölt séf a Reggeliben arról beszélt, hogy 15 éven keresztül gyűjtögette azokat a recepteket, amiket elmondása szerint ő készít a legjobban.

Minden celeb életében eljön az pont, amikor megírja az első szakácskönyvét, az én életemben ez a pillanat most jött el

– mondta.

Úgy gondolta, ideje volt, hogy megmutassa követőtáborának egy másfajta arcát is, egészen pontosan azt, amit eddig csak a családja látott. A Reggeliben arról beszélt, valami egészen mást szeretett volna csinálni, mint ami jelenleg Magyarországon a szakácskönyv- és gasztoirodalmat jellemzi.

Amit itt a Sárközi Ákosok, meg a Rácz Jenők előadnak, az a magyar emberek széjjelfrusztrálása

– szögezte le.

Szerinte teljesen kiborító, hogy egyesek olyan összetevőket használnak, amiknek már a nevét is képtelenség megjegyezni. Ez adta neki a kezdőlöketet arra, hogy elkezdje gyűjteni a recepteket saját könyvéhez.

Nem vagyunk kíváncsiak olyanokra, hogy szarvasgomba, mert föl se ismerjük, és le se tudjuk venni a polcról

– mondta, majd hozzátette, szerinte a magyar ember szarvast se evett, nemhogy szarvasgombát, és már az is nagy szó, ha egyáltalán gombához hozzá tud jutni.

Ezért is örül annak, hogy végre tud mutatni a magyaroknak egy olyan könyvet, amiből önmagukra ismernek és nyugodtan tudnak főzni, anélkül, hogy azt a feszültséget éreznék, hogy még nem elég jók egy Michelin-csillagos séf refenciájához.

Azért írtam meg ezt a szakácskönyvet, mert hiszek abban, hogy a kevésből is ki lehet hozni, ha nem is sokat, de valami igazán magyart.

Nagyon örülne neki, ha Rácz Jenő és Sárközi Ákos is a kezébe venné majd a könyvét, hogy egy átfogó képet kapjon a mai magyar valóságról. Sőt, szerinte ajándékként is tökéletesen megállná a helyét a könyv.

Rendes magyar karácsonyfa alatt, egy rendes magyar szakácskönyv, rendes magyar embereknek, magyar összetevőkből, a magyar életre reflektálva

– mondta. Szerinte ennél ideálisabbat nehéz is lenne elképzeli.

#Reggeli#Videó#puzsér róbert#főzés#szakácskönyv#magyar#egyszerű#ma

Címlapról ajánljuk