Reggeli

Fájdalmas és nagyon drága: akár húszmillióba is kerülhet, ha valaki 5 centivel magasabb szeretne lenni

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 10:13

Az új őrület a testmagasságváltoztató műtét. Vajon kik és miért szánják el magukat az egyébként rendkívül drága és fájdalmas beavatkozásra, amiből legalább fél év a felépülési idő? Plasztikai sebészt kérdeztünk.

A testmagasságváltoztató műtét nem újkeletű, itthon is alkalmazták már. Olyan gyerekek kaphatják meg TB támogatottan a kezelést, akiknek nem nő azonos mértékben a végtagjuk, de náluk is nagyon komoly feltételeknek kell ehhez teljesülniük.

Kovács András plasztikai sebész a Reggeliben elmondta, hogy felnőttek is alávethetik magukat a műtétnek, ha hajlandók kifizetni érte a 16-20 millió forintos összeget, és vállalják a hosszú és fájdalmas rehabilitációt. A szakértő azt is elmagyarázta, hogy hogyan zajlik a műtét:

A lábszárban van egy vékonyabb és egy vastagabb csont. A lábszárcsontot több helyen felfúrják és eltörik, majd egy titánból készült teleszkópos velőűrszeget helyeznek el benne, amit egy hét után egy mágneses tekercs segítségével elkezdenek tekerni.

 

Ezzel naponta 1 mm méretnövekedést lehet elérni. Két hónap alatt pedig akár 5 centit is nőhet a magasság.

Kovács András szerint nagyon komoly rehabilitáció követi a műtétet, fél évig sportolni is tilos.

A plasztikai sebészt gyakran keresik meg extrém kérésekkel: legutóbbi páciense a testén lévő összes zsírt le akarta szívatni, de olyan is előfordult, amikor egy nagyon vékony hölgy túl nagy implantátumot szeretett volna.

Kovács András szerint ezeknek a kéréseknek a nagy része a közösségi médiából ránk ömlő manipulált képeknek is köszönhető. A szakértő arra is figyelmeztetett, hogy sok esztétikai beavatkozást végző orvos is szerkesztett fotókkal reklámozza vendégei átalakulását.

#Reggeli#RTL Klub#testmagasság#testképzavar#rtl#plasztikai sebész

Címlapról ajánljuk