Reggeli

A következő egy-két hét kritikus lesz a benzinkutakon, a Balatonnál nagyon nehéz lesz tankolni

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 3. 8:45

A magyar stratégiai készlet felszabadításával némileg pótolni tudják a hiányzó üzemanyagot.

A lakossági tulajdonban lévő, magyar rendszámú járműveket és mezőgazdasági gépeket, valamint a taxisokat kivéve szombattól mindenki számára piaci áras tankolás. Hogy milyen problémákhoz vezethet ez, és mire lehet még számítani, arról Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője beszélt a Reggeliben.

A szakértő úgy értékelte, mindenképpen kellett valamilyen megoldás, a szakmán belül ügy gondolják, a legjobb az lenne, ha teljesen kivezetnék az üzemanyag hatósági árát. 

Hozzátette: augusztusban a Mol történetének eddigi legnagyobb karbantartása kezdődik, ami két hónapon át tart, több ezren dolgoznak rajta. Az így kieső mennyiséget úgy próbálják pótolni, hogy ebben az időszakban a magyar stratégiai készletből látják el a kutakat. Ám ebből a készletből megint csak a nagyok fognak kapni, a kisebb benzinkutak nem, jegyezte meg a szakértő. 

Bujdos Eszter szerint nagyon sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket. „A következő egy-két hét kritikus lesz” – fogalmazott a szakértő, hozzátéve: 

ezekben a napokban a Balatonnál nagyon nehéz lesz tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be tankolni.

#Reggeli#RTL Klub#rtl#Gazdaság#benzinár#üzemanyagár#árstop

Címlapról ajánljuk