Reggeli

Berki Mazsi először adott interjút férje halála óta az RTL-nek, a fehér ruhás temetés titkát is elárulta

rtl.hurtl.hu

2022. július 27. 11:55

„Nem vagyok még túl a történéseken, azt gondolom, hogy a gyászidőszak még bőven tart.” – mondta Berki Krisztián özvegye a Reggeliben, aki az elmúlt időszak megpróbáltatásairól őszintén mesélt a műsorvezetőknek. Mazsi arról is beszélt, hogy miért kért arra mindenkit, hogy fehérben érkezzen Krisztián temetésére, miért éppen Balira vonult el férje halála után, és miért tartja fontosnak, hogy jó kapcsolatot ápoljon az anyósával.

Váratlanul, kisgyerekes anyukaként vesztette el férjét májusban Berki Mazsi, akinek Krisztián halála óta pánikrohamai is vannak. Az özvegy a gyászt szakember segítségével próbálja feldolgozni, szerinte ez az időszak akár évekig is eltarthat. 

Az anyaságról szólva úgy fogalmazott,

nincs az, hogy egy napra szabadságot veszek ki, pihenek kicsit, vagy depressziós leszek.

Mazsi úgy gondolja, anyaként a gyászban sem engedheti el magát. Szerinte a depresszió nem opció egy gyerek mellett, erősnek kell maradnia, hiszen teljes értékű anyukája szeretne lenni a kis Emmának.

Ő az, aki életben tart 

– mondta lányáról Berki Mazsi, aki mellett szerencsére még rengeteg támasza van az özvegynek. Ilyenek a a szülei, a testvére, a barátai, Krisztián barátai és az anyósa. Mazsi meghatódva beszélt a Reggeli műsorában arról, hogy úgy érzi: most kapja vissza azt a sok jót, amit az elmúlt években másoknak adott.

Balira vonult gyászolni

A sajtó felkapta, hogy Mazsi férje halála után heteket töltött Balin, ahova kislánya is elkísérte. Az özvegy egy különleges jógatáborért látogatott el a szigetre, ahova eredetileg hármasban utaztak volna ki Berki Krisztiánnal, de a sors felülírta a számításaikat.

Sokan nem nézték jó szemmel, hogy elutazott, és azzal kezdték támadni, hogy aki gyászol, az nem nyaral. Mazsi viszont úgy érezte, hogy Balinak dolga van vele, ezért minden pillanatot kihasznált, amit a „Paradicsomban” tölthetett, hogy lelkileg meggyógyulhasson.

Amikor az ember nehéz időszakban van, muszáj kapaszkodnia valamibe

– mondta Mazsi a Reggeliben, aki a környezetváltozás miatt ment el egészen Baliig, de akár a Börzsönybe is elment volna legjobb barátnőivel, Nagy Annával és Feller Adrienne-nel, hiszen számára csak az számított, hogy támogató közegben tölthesse élete egyik legnehezebb időszakát.

Fontos volt neki, hogy mindenki fehérben legyen Berki Krisztián temetésén

Az özvegy a Reggeli stúdiójában is fehér ruhadarabot viselt, csakúgy, mint férje temetésén, ahol az összes gyászolótól azt kérte, hogy fehér ruhát viseljenek fekete helyett. Ezt a szokást egy sorozatban látták Krisztiánnal, és annyira megtetszett nekik, hogy ígéretet tettek egymásnak, hogy saját temetésükön is fehérben lesznek majd a gyászolók. A fekete szín amúgy is nyomasztó számára, szerinte a fehér szín a lelket jelképezi, a megtisztulást szimbolizálja.

Krisztián halála után is jó kapcsolatot ápol anyósával

„Nagyon fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a szeretteinkkel, mert soha nem tudhatjuk, hogy mikor jár le az a bizonyos homokóra” – ez volt Mazsi számára a legnagyobb tanulság Krisztián halálából. Az özvegy nagyon örül annak, hogy a nehézségek ellenére is össze tudta kovácsolni a családot az utóbbi időszakban.

Amikor Krisztiánnal összejöttünk, akkor nem volt aktív az édesanyjával a kapcsolata

– mondta Mazsi, aki elhatározta, hogy kibékíti őket, és a köztük feszülő ellentétet sikerült is megszelídítenie még Krisztián halála előtt. Úgy látta, hogy férje ezért mindvégig nagyon hálás volt neki. Sőt Berki Krisztián terveiben az is szerepelt, hogy a szüleit idővel majd közelebb költözteti magához, hogy minél többet tudjanak segíteni Emma felnevelésében. Sajnos ez már nem valósulhatott meg.

Emmában ott él az édesapja

– fogalmazott Mazsi. Szerinte az anyósa is azt látja, hogy sokszor olyan, mintha Krisztián tekintene vissza rá, ami rengeteg erőt ad mindkettőjük számára.

Egyedülálló anyukákon szeretne segíteni

Berki Mazsi arról is beszélt, hogy Balin sikerült annyira megerősödnie, hogy elhatározta, ősszel mégis elindítja Emmazsi baba-mama táborát. Imád más anyukákkal és gyerekekkel egy közösségben lenni, emellett

sok erőt akarok adni azoknak az édesanyáknak, akik azt hiszik, hogy egyedül vannak. 

– fogalmazott. A táborban olyan programok is lesznek, mint például a jóga, a meditáció vagy a babaúszás.

#Reggeli#RTL Klub#rtl#Bulvár#berki mazsi#berki krisztián#halál#gyász#temetés

Címlapról ajánljuk