Reggeli

Pál Márton: Fontos, hogy az LMBTQI-emberek is látszódjanak, mert így lesz elfogadóbb a társadalom

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 10:07

Pál Marci az LMBTQI-közösségért végzett munkájáért elnyerte a Háttér Társaság díját, ezenkívül pedig újonnan induló rovatában nagyon fontos dolgokra hívja fel a figyelmet.

A Háttér Társaság a legnagyobb hazai LMBTQI-szervezet, ezért is volt nagy megtiszteltetés Pál Mártonnak, hogy idén ő kapta a Háttér-díjat. A szervezet 2005 óta adja át azoknak a személyeknek, akik sokat tettek a magyarországi LMBTQI-közösségért.

Az emberek igen, az, hogy mit látsz a híradóban meg a politikában, az egy másik dolog.

– mondta Pál Márton, aki szerint a hétköznapi emberek, a társadalom egyre elfogadóbb, amit kutatások is igazolnak. A szivárványcsaládokban élő szülők 70 százaléka azt mondja, ugyanúgy tudnak gyermeket nevelni, mint a nukleáris családokban élő szülők. (A nukleáris, vagy más néven hagyományos családok két, közjogi értelemben házas szülőből és gyermekeikből állnak.)

Ennek ellenére, mióta elfogadták az úgynevezett pedofiltörvényt, egyre inkább a melegek elleni fellépésről szólnak a hírek. Pál Márton mégis nagyon fontos dolognak tartja a láthatóságot, mert szerinte ez segíti elő, hogy a társadalom elfogadóbbá váljon.

Tapasztó Orsolyával közös rovatot indítottak. Örökbefogadásról, határon túli magyarságról, szivárványcsaládokról beszélgetnek tabuk nélkül. Az aktivista furcsának találta, hogy ezekre a témákra igény van, és beszélni kell róluk, azt mondja, azért, mert ő nagyon hétköznapinak érzi az életüket.

#Reggeli#RTL Klub#rtl#pál márton#lmbtq#háttér társaság#aktivista

Címlapról ajánljuk