Reggeli

Az üzemanyagárak korlátozása miatt van üzemanyaghiány a kutakon a szakértő szerint

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 9:03

Jövőre pedig azt is érezhetjük, mit okoz az elszabadult földgázár. 

Egyre több európai országban akadozik az orosz gázellátás, mondta el Holoda Attila energetikai szakértő a Reggeliben. Megjegyezte: míg más országoknál fenyegetési céllal korlátozzák a gázellátást, Magyarországnál ez nem így van. 

A mi esetünkben is van egyfajta korlátozás karbantartás miatt, de mindenki azt ígéri, az oroszok is, hogy egy hét, és minden vissza fog indulni

– magyarázta a szakértő.

Holoda Attila szerint ilyen melegben nem igazán gondolunk arra, hogy mi lesz majd a téli hidegben, de ha idén nem is, jövőre problémák lehetnek. Egyre több ország próbálja leválasztani magát az orosz gázról, miközben sok ország, köztük Magyarország gázellátásának is a legnagyobb része Oroszországból érkezik.

A benzinárakról megjegyezte: ma már vannak kutak, ahol hiány van, sok helyen korlátozzák a fogyasztók vásárlását. Az az előny, amit a vásárlóknak az ársapkás ár jelent, áruhiányt gerjeszt, hiszen senki nem akar veszteségesen értékesíteni üzemanyagot, tette hozzá a szakértő. 

Emellett az látszik, hogy a jelenlegi helyzetben sem fogták vissza az emberek a fogyasztást, ugyanannyit autóznak, nem pörgött fel a tömegközlekedés. 

#Reggeli#RTL Klub#rtl#Gazdaság#ársapka#földgáz#gáz#benzinár#üzemanyag#oroszország

Címlapról ajánljuk