Reggeli

Soma Mamagésa: A szülésnek szentségteljes dolognak kellene lennie, nem pedig egy vágóhídi rutinnak

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 8:01

Soma Mamagésa a spanyol tengerparton engedett meg magának egy hét pihenést, hogy aztán turbóra kapcsoljon újra és egyszerre belevesse magát szívügyei forgatagába.

 

Soma fantasztikus napokat töltött el Valenciában, egy helyi jazz klubban még az éneklésre is újra rákapott. Idén is lesznek táborai, aki szeretne menni, ne szalassza el a lehetőséget, Soma ugyanis jövőre azt tervezi, hogy nem tart több ilyen elvonulást.

Ahogy fogalmazott, a gyógyító, tanító papnő karaktereket lentebb viszi, a kereskedő és művész karaktereket pedig felhozza.

Élete művét írja épp, a 12. könyvét A szakrális új nőt, amibe minden eddig tudását belegyúrja. Lesz benne pszichológia, ezotéria, humor és spiritualitás.

Soma alig szállt le a repülővel vasárnap, máris egy tüntetésre sietett. A Másállapot a szülészetben csoport mellett állt ki.

Soma szerint a mai magyar szülészeti ellátás idejétmúlt és egyáltalán nem család – anya és babafókuszú. Pedig a születésünk alapvetően meghatározza az életünket. Úgy véli, ez a XXI. század egyik nonszensze.

A szokásjog helyett az emberség és a tudományos tapasztalatok felé kellene elmenni. A szülésnek szentségteljes dolognak kellene lennie, nem pedig egy vágóhídi rutinnak.

Véli az író, énekesnő.

#Reggeli#RTL Klub#miller dávid#rtl#soma mamagésa#papp gergő#nyaralás#szülés

Címlapról ajánljuk