Reggeli

Wossala Rozinánál evett a világhírű indiai guru

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 9:14

Nemrég Wossala Rozina konyhájában járt a híres indiai spirituális vezető, Sadhguru. A guru európai körutazásán Magyarországra is ellátogatott. Együtt főztek Rozinával, aki a #SaveSoil, vagyis a mentsük meg a termőföldet kampányhoz is csatlakozott.

Sadhguru utazása 28. napján látogatott el Budapestre, ahol Wossala Rozinával találkozott, aki a #SaveSoil, vagyis a mentsük meg a talajt! kampányának egyik nagykövete lett. 

A jógával és annak filozófiájával egyre többet foglalkozó Rozinát a guru önkéntes csapata kereste meg. Bár hónapokig szervezték a találkozót, végül egy teljesen spontán helyzet adódott azzal, hogy Sadhguru Rozina éttermébe látogatott. Rozinának semmi ideje nem volt felkészülni, az étteremben éppen fellelhető zöldségekből dobott össze a gurunak egy szezonális salátát, amit a Reggeliben is elkészített.

Folyamatosan szipolyozzuk ki a földet, ha nem töltünk vissza, akkor az ENSZ kutatása alapján 50 múlva eltűnhetnek a termőföldek. 

A talaj magától nem éled újjá, nekünk kell vele foglalkozni. Rozina szerint a föld minőségi romlásáról mi magunk is meggyőződhetünk: a hipermarketekben vásárolt gyümölcsök és zöldségek nagyrészének már nincs ásványi anyag és vitamintartalma, lényegében üres kalóriákat vásárolunk.

Mit tehetünk mi? Ezek Rozina legfontosabb tippjei:

  • Járjunk piacra és támogassuk a kistermelőket. 
  • Vásároljunk hazait, részesítsük előnyben a magyar zöldséget, magyar hústerméket, magyar tejterméket.
  • Kerüljön a kosarunkba minél több szezonális gyümölcs és zöldségek.
#Reggeli#RTL Klub#papp gergő#rtl#járai máté#sadhguru#termőföld#talaj

Címlapról ajánljuk